Erben Wennemars

Erben Wennemars

Meervoudig Wereldkampioen schaatsen en analist

Over Erben Wennemars

Erben Wennemars is zonder twijfel de meest enthousiaste schaatser die Nederland heeft gekend. Hij wordt in zijn imposante schaatscarrière twee keer wereldkampioen sprint en pakte brons op de Olympische Spelen van Turijn. Erben zet zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme in voor het Jeugdsportfonds. Daarnaast is hij adviseur op sportmarketing-gebied, trainer en coach voor jong schaatstalent, columnist voor het AD, analyticus bij de NOS, radiopresentator voor de Nieuws BV, veelvuldig deelnemer aan hardloopevenementen en motiverend spreker voor bijna elk soort publiek.

De essentie van topsport is buiten de lijntjes kleuren. Dan ben je op weg naar waar anderen nog niet geweest zijn.

Waarom Erben Wennemars inhuren als spreker ?

Erben Wennemars is enthousiast, gedreven en ambitieus. In zijn presentaties vertelt hij over zijn carrière, letterlijk van vallen tot opstaan. Centraal hierin staan thema's als persoonlijke ontwikkeling, passie, intrinsieke motivatie en grenzen verleggen.

Benieuwd wat Erben Wennemars kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Impressie van deze spreker

Biografie

Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op het ijs altijd duidelijk zichtbaar. Zijn slag, zo kenmerkend, krachtig, ongeduldig en getergd. Zijn wil om te winnen was overduidelijk. Erben heeft jarenlang gedomineerd op de korte afstanden. Vanaf 1998 behoorde hij tot de absolute top. Samen met Jan Bos was hij de troef op de Olympische Spelen in Nagano in datzelfde jaar. Zijn eerste grote internationale succes boekte Erben in 2003. Hij werd Wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter en een jaar later werd hij Wereldkampioen sprint. In 2004 werd hij vanwege zijn prestaties geëerd met de titel ’Sportman van het Jaar'. In 2005 werd hij weer Wereldkampioen sprint. In 2006 won hij individueel Olympisch brons op de 1.000 meter en op de ploegenachtervolging met Kramer, Verheijen, Ritsma en Tuitert.

Na zijn actieve schaatscarrière werd Erben regelmatig benaderd om zich in te zetten voor verschillende ‘goede doelen’. Dat werd al snel onoverzichtelijk. Erben wilde zélf goed doen. En dus bedacht hij Erbens Natuurijs. Een heerlijk biologische yoghurtijsje dat een jaar lang verkocht werd in de Albert Heijn, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het Jeugdsportfonds. Daarnaast is hij ambassadeur van de Meeùs Runclub. Inmiddels is Erben het vaste gezicht bij de NOS Studio Sport rondom de schaatswedstrijden. Daarnaast is hij elke maandagmiddag te beluisteren in het sportblok bij De Nieuws BV op NPO radio 1. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. In september 2015 kreeg Erben Wennemars de Majoor Bosshardtprijs toebedeeld vanwege zijn werkzaamheden voor het Jeugdsportfonds. Tijdens de Olympische Spelen in Rio had Erben een dagelijkse rubriek in het programma Studio Olympic Parc, waarin hij liet zien waarover hij zich verbaasde tijdens de Spelen.

Presentatie van Erben Wennemars was een groot succes!

Erben Wennemars is een gedreven en enthousiaste spreker die goed contact maakt met de zaal. Erben deed een presentatie zonder Power Point. Dit vonden wij heel goed. Hierdoor werden mensen niet afgeleid door plaatjes en filmpjes en bleef de presentatie vloeiend en bleef ook het contact met de zaal goed. Het is mooi om Erben te horen spreken over zijn passie en de links die hij legt met onze sector.

9

Hoogtepunten

  • Meervoudig Wereldkampioen afstanden 2003 en 2004
  • Tweevoudig Wereldkampioen sprint 2004 en 2005
  • Tweevoudig winnaar Olympisch Brons 2006

Boek Erben Wennemars nu als spreker

Heb jij interesse om Erben Wennemars te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.