Populaire Spreker

Boek snel

Erben Wennemars als sprekerMeervoudig Wereldkampioen schaatsen en analist

Erben Wennemars is zonder twijfel de meest enthousiaste schaatser die Nederland heeft gekend. Erben wordt in zijn imposante schaatscarrière twee keer wereldkampioen sprint en pakte brons op de Olympische Spelen van Turijn. Erben zet zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme in voor het Jeugdsportfonds. Daarnaast is hij ambassadeur van de Meeùs Runclub, adviseur op sportmarketing-gebied, trainer en coach voor jong schaatstalent, columnist voor het AD, analyticus bij de NOS, bestuurslid van PEC ZWOLLE United, radiopresentator voor de Nieuws BV, veelvuldig deelnemer aan hardloopevenementen en motiverende spreker voor bijna elk soort publiek.

De essentie van topsport is buiten de lijntjes kleuren. Dan ben je op weg naar waar anderen nog niet geweest zijn.

Inzetbaarheid

Erben Wennemars is enthousiast, gedreven en ambitieus. In zijn presentaties vertelt hij over zijn carrière, letterlijk van vallen tot opstaan. Centraal hierin staan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, passie, intrinsieke motivatie en grenzen verleggen.

Biografie

Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op het ijs altijd duidelijk waarneembaar. Zijn slag, zo kenmerkend, krachtig, ongeduldig en getergd. Zijn wil om te winnen was overduidelijk. Erben Wennemars heeft jarenlang gedomineerd op de korte afstanden. Vanaf 1998 behoorde hij tot de absolute top. Samen met Jan Bos was hij de troef op de Olympische Spelen in Nagano in datzelfde jaar. Zijn eerste grote internationale succes boekte Erben in 2003. Hij werd Wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter en een jaar later werd hij Wereldkampioen sprint. In 2004 werd hij vanwege zijn prestaties geëerd met de titel ’Sportman van het Jaar’. In 2005 werd hij weer Wereldkampioen sprint. In 2006 won hij individueel Olympisch brons op de 1.000 meter en op de ploegenachtervolging met Kramer, Verheijen, Ritsma en Tuitert.

Na zijn actieve schaatscarrière werd Erben regelmatig benaderd om zich in te zetten voor verschillende ‘goede doelen’. Dat werd al snel onoverzichtelijk. Erben wilde zélf goed doen. En dus bedacht hij Erbens Natuurijs. Een heerlijk biologische yoghurtijsje dat een jaar lang verkocht werd in de Albert Heijn, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het Jeugdsportfonds. Daarnaast is hij ambassadeur van de Meeùs Runclub. Inmiddels is Erben het vaste gezicht bij de NOS Studio Sport rondom de schaatswedstrijden. Daarnaast is hij elke maandagmiddag te beluisteren in het sportblok bij De Nieuws BV op NPO radio 1. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. In september 2015 kreeg Erben Wennemars de Majoor Bosshardtprijs toebedeeld vanwege zijn werkzaamheden voor het Jeugdsportfonds. Tijdens de Olympische Spelen in Rio had Erben een dagelijkse rubriek in het programma Studio Olympic Parc, waarin hij liet zien waarover hij zich verbaasde tijdens de Spelen. SportsSpeakers heeft een exclusieve samenwerking met Erben Wennemars. Indien u meer achtergrond informatie zoekt over Erben, kunt u ook een kijkje nemen op zijn website.

Erben Wennemars als spreker boeken

Heeft u interesse om Erben Wennemars te boeken als spreker? Ook Erben Wennemars is te boeken als spreker voor een lezing of presentatie. Om direct een offerte aan te vragen klik hier.

Erben Wennemars als spreker boeken

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Erben Wennemars

 • "Door zijn mateloze passie en toegankelijkheid voor vragen, werd de presentatie een groot succes." - TU Delft
 • "Enthousiasme alom, leuke anekdotes en een boeiende lezing." - Sioux
 • "Zeer boeiend verhaal over de hardloopervaringen van Erben Wennemars." - Paas Business Concepten

Hoogtepunten
Erben Wennemars

 • 11 nationale titels op diverse afstanden
 • Tweevoudig winnaar Olympisch Brons 2006
 • Meervoudig Wereldkampioen afstanden 2003 en 2004
 • Tweevoudig Wereldkampioen sprint 2004 en 2005
 • Sportman van Jaar in 2004
 • Tweevoudig Schaatser van het Jaar
 • Winnaar Majoor Bosshardtprijs 2015

Erben Wennemars in actie

Mensen die Erben Wennemars leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel SportsSpeakers

06 19 96 99 70
(Buiten kantooruren)
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gelieve dit veld leeg te laten.