Elsemieke Havenga

Elsemieke Havenga

Olympisch Kampioene hockey

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Zakelijk
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Over Elsemieke Havenga

Elsemieke Havenga werd met het Nederlands hockey team onder andere Wereld- en Olympisch kampioen. Na haar sportcarrière ging Elsemieke verder als presentatrice voor verschillende tv-programma’s.

Als je denkt dat je bent uitgeleerd ben je op weg naar de uitgang

Waarom Elsemieke Havenga inhuren als spreker ?

Elsemieke Havenga is een uiterst bekwame discussieleider en dagvoorzitter. Door middel van een workshop laat ze u kennis maken met haar ruime expertise op het gebied van media, sport en communicatie.

Biografie

Elsemieke Havenga is vooral bekend als tv-presentatrice van het RTL4-programma Editie NL en het RTL nieuws. Na een imposante hockeycarrière, waarbij ze vijfmaal Wereldkampioene werd en een gouden medaille in 1984 in Los Angeles met het nationale team wist te winnen, stapte ze de wereld van televisie binnen. Ze presenteerde o.a de programma's Studio Sport, TV-Sport, Veronica Nieuwsradio, Super Elf en Sportcafé. Echt furore maakte Elsemieke tijdens de populaire serie 'Het Onderste Boven'. Haar journalistieke talenten waren ook door RTL Nieuws niet onopgemerkt gebleven en zij haalde de Haagse in 2000 als nieuwslezer met veel plezier binnen. Na drie mooie jaren bij RTL Nieuws werd Elsemieke in 2003 samen met Jeroen Latijnhouwers het gezicht van het tv-programma Editie NL. Een programma dat ze tot 2008 presenteerde. Op dit moment geeft Elsemieke Havenga communicatie-advies en trainingen en zet ze zich in voor verschillende goede doelen als bestuurslid. Daarnaast schreef Elsemieke Havenga het boek 'Zij maken het verschil', welke in 2006 is gelanceerd.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Viervoudig Wereldkampioen hockey 1978, 1979, 1983 en 1986
  • Olympisch kampioen hockey in Los Angeles 1984
  • Presentatrice bij RTL 2002-2007

Boek Elsemieke Havenga nu als spreker