Elis Ligtlee

Elis Ligtlee

Olympisch Kampioen keirin

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Europees kampioen sprint en keirin 2015
  • 2e op het wereldkampioenschap sprint 2015
  • Olympisch Kampioen op de keirin 2016

Over Elis Ligtlee

Baanwielrenster en Olympisch kampioen Elis Ligtlee werd in Nederland voor het grote publiek bekend toen ze op 13 augustus 2016 tijdens de spelen in Rio de Janeiro goud won op het onderdeel keirin.

Work hard, play harder

Waarom Elis Ligtlee inhuren als spreker ?

De Olympisch kampioen Elis Ligtlee is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van interview en fietsclinics. Ze spreekt over onder andere over motivatie en doelen stellen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Elis Ligtlee begon haar sportcarrière op de BMX baan. Hier bleek ze zeer succesvol op te zijn want ze behaalde in haar jeugd acht wereldtitels op de kleine fiets. Doordat in 2011 de regels voor het BMX veranderde besloot Elis te stoppen. Ze werd bang tijdens het fietsen en dit was voor haar het moment om te gaan stoppen met BMX. Toen ze op zoek ging naar een andere sport kwam ze al snel bij het baanwielrennen terecht. De snelheid die ze in het BMX had kon ze ook gebruiken op de baan. Al snel werd duidelijk dat het een goede keuze was geweest omdat Elis Ligtlee ook resultaten behaalde op de baan. Zo won ze direct nationale en internationale prijzen. Zo won ze in 2015 in haar eerste jaar bij de senioren op het EK de sprint en keirin de titel. Op het wereldkampioenschap in 2015 werd ze tweede op de sprint. Haar definitieve doorbraak voor het grote publiek kwam op 13 augustus 2016. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werd de Gelderse in één klap bekent. Op de keirin won ze op indrukwekkende wijze de gouden medaille.

Boek Elis Ligtlee nu als spreker