Edward van Cuilenborg

Edward van Cuilenborg

Presentator Studio Sport en SBS Sport, Social media expert en Storyteller

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Communicatie
  • Media
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Presentatie WK voetbalfinale Duitsland - Brazilïe 2002
  • Presentatie Olympische volleybal finale Nederlandse Elftal mannen in LA 1984
  • Presentatie finale Raymond van Barneveld Likeside darts 2003

Over Edward van Cuilenborg

Edward van Cuilenborg is bekend als presentator en commentator van NOS Studio Sport, SBS Sport en Eurosport. Bij de NOS werkte hij dertien jaar lang in alle mogelijke functies, bij SBS presenteerde hij zeven jaar lang alle sport en gaf hij voetbal- en tenniscommentaar.

Geluk is stoppen met vergelijken

Waarom Edward van Cuilenborg inhuren als spreker ?

Edward is beschikbaar voor dagvoorzitterschappen en paneldiscussies. Met zijn grote ervaring als sportpresentator weet hij de juiste toon te zetten bij het begeleiden van evenementen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Edward van Cuilenborg, heeft voor de NOS alle mogelijk uitzendingen gepresenteerd, inclusief een WK Voetbal finale en hét sportmoment van de Eeuw (de Olympische volleybalfinale). Daarnaast presenteerde hij NOS Laat en NOVA. En was jarenlang commentator bij voetbal- en tenniswedstrijden.
Bij SBS was hij vervolgens anchorman van alle sportprogramma’s. Edward presenteerde onder andere de voetbalwedstrijden van Oranje, het darts  en de Formule 1. Twee programma’s die Edward presenteerde werden de best bekeken in de geschiedenis van de zender. Edward is de vaste presentator/announcer/interviewer van de tennistoernooien in Rotterdam en Rosmalen. En eigenaar van EVC Multi Media. Als film maker (Edward, filmt en monteert zelf) produceerde hij onder meer de best bekeken video uit Nederland op Youtube van 2017 (14 miljoen views). En in 2018 en 2019 waren meerdere video’s van Edward trending op Youtube. Edward heeft hilarische anekdotes uit de sport- en media wereld. Trad ook op als standup comedian. Hij vertelt een zeer persoonlijk verhaal. En geeft als (social) media expert nuttige tips over storytelling. Edward is een presentator met vele kwaliteiten, die hij op een grappige manier gebruikt tijdens dagvoorzitterschappen op seminars, beurzen en congressen.

Boek Edward van Cuilenborg nu als spreker

Heb jij interesse om Edward van Cuilenborg te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.