Edgar Kruyning

Edgar Kruyning

Grootmeester Martial Arts, auteur, opleider, coach en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Authentiek
  • Spiegelend
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Edgar Kruyning

Edgar Kruyning is een van de hoogst gegradueerde martial arts meesters van de wereld met o.a. achtste dan jujutsu, zevende dan judo, zesde dan aikido, vijfde dan kobudo, vijfde dan karate, vijfde dan iaido, black belt Brazilian jujutsu en nog veel meer. Al bijna dertig jaar runt Edgar zijn Budo Academy in Ede en heeft meer dan honderd leerlingen opgeleid tot zwarte band en hoger. Daarnaast heeft hij diverse pupillen naar het hoogste niveau in de topsport gebracht in diverse disciplines en is auteur van diverse boeken. Edgar heeft zijn eigen coaching bedrijf en geeft seminars en managementtrainingen door het hele land. Edgar is grondlegger en opleider van SAMEN-houvast (STRONG-together) bij ’s Heerenloo. In Zweden heeft Kruyning een retreat-center opgericht waar groepen managers en/of individuen een drie tot vijf-daagse training kunnen volgen op persoonlijke -en teamontwikkeling.

Door je lichaam juist te organiseren, kun je beter met stress en druk om gaan
 

Waarom Edgar Kruyning inhuren als spreker ?

Edgar is inzetbaar als (interactieve) spreker, discussieleider, dagvoorzitter of als onderdeel van een meerdaagse training. Edgar heeft een unieke werkwijze om body awareness-oefeningen vanuit het aikido in te zetten voor zowel kleine als grote groepen. Hij probeert deelnemers meer bewust te laten worden van wat ademhaling, stress en presteren onder druk met je lijf doet. Hij laat de deelnemers voelen dat ze sterker zijn dan zij denken om hen meer richting te geven aan hun leven. Edgar is sterk in het analyseren van groepsdynamieken en persoonlijke blokkades en legt direct de verbanden met de werkvloer. Edgar is een inspirerende spreker en coach waarbij zijn boodschap altijd iets met je doet.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als dertien-jarige keeper met veel talent wilde Edgar na het zien van de Bruce Lee films en Kung Fu tv serie, karate gaan doen. Edgar kwam bij een school in Leusden terecht, waar hij al snel elke dag, ook ander stijlen ging beoefenen zoals judo, aikido en jujutsu. Als tegenprestatie moest hij dagelijks de dojo schoonmaken. Edgar ontwikkelde zich snel en werd bij de selectie van jong-oranje toegevoegd. Hier ontmoette hij judogrootmeester Chris de Korte, coach van diverse Olympische medaillewinnaars. Het was een ontmoeting waarna een lange samenwerking volgde. Als zeventien-jarige kwam Edgar tijdens een stage in Frankrijk in contact met grootmeesters uit Japan. Edgar werd uitgenodigd om naar Japan te komen als uchi deshi (inwonende student). Al snel reisde Edgar voor langere tijd en diverse malen af naar Japan zonder de taal te spreken, waar hij in de dojo eerst zijn plekje moest veroveren. Letterlijk van in de kelder slapen naar een volwaardige slaapkamer groeide Edgar in aanzien en werd op latere leeftijd gevraagd om in Japan les te geven. In 1991 richtte Edgar de Budo Academy in Ede op en startte in 2000 zijn coaching-en trainingsbedrijf. In 1996 kreeg Edgar een vermelding in het Guinness Book of Records als bezitter van de meeste dangraden op jonge leeftijd. Edgar is auteur van diverse technische boeken en van boeken op het persoonlijk ontwikkelingsvlak. In 2006 ontving Edgar een Koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage en voorbeeldfunctie met betrekking tot zijn opvoedkundige rol voor de jeugd.

Hoogtepunten

  • Vermelding in Guinness Book of records en koninklijke onderscheiding 1996 en 2006
  • Auteur van diverse boeken 2007 en 2012
  • Technisch directeur aikidobond Nederland, JBN en Sogo Budo Bond 2012-heden

Boek Edgar Kruyning nu als spreker