Dolf Jansen

Dolf Jansen

Cabaretier en fanatiek hardloper

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Vitaliteit
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Deelname Marathon Amsterdam 1984
  • Winnaar Leids Cabaret Festival 1989
  • Presentator radioprogramma Spijkers met Koppen heden

Over Dolf Jansen

Hardlopen is al meer dan dertig jaar een grote inspiratiebron voor Dolf Jansen. Hij gebruikt het als metafoor in zijn conferences, presentaties en dagvoorzitterschappen. Als o.a. cabaretier en radiopresentator heeft hij een bijzondere kijk op vele onderwerpen binnen het bedrijfsleven.

Een fel licht laat schijnen over een bedrijf, zodat de aanwezigen vaak hard moeten lachen, dat maakt het de moeite waard

Waarom Dolf Jansen inhuren als spreker ?

Dolf Jansen is maatschappelijk kritisch en breed geïnteresseerd. Als dagvoorzitter krijgt hij het liefst veel vrijheid, zodat hij kan inhaken op de actualiteit, het onderwerp en eerdere uitspraken. Met zijn grote improvisatietalent en scherpe humor praat hij gevat het evenement aan elkaar. Daarnaast geeft hij zelf ook presentaties. Over diverse onderwerpen, altijd op maat.

Impressie van deze spreker

Biografie

Dolf Jansen start op zijn vijftiende levensjaar met hardlopen. Een aankomende sportdag en een artikel dat hij leest over gezond leven motiveert hem om te beginnen. Een jaar later loopt hij zes keer per week intensief hard. Dan begint hij te merken dat hij misschien wel meer dan een gemiddeld goede marathonloper kan worden. Begin 1984 loopt hij een marathon in 3.04 uur, maar een jaar later al in 2.28 uur. Bij een atletiekvereniging in Amsterdam onmoet hij Hans Sibbel, met wie hij 'iets leuks' doet op een feestje. Het wordt een groot succes. Ze besluiten samen verder te gaan op het podium en hun materiaal uit te breiden. Met een gedeelde passie voor sport vormen ze een goed duo en winnen ze als 'Lebbis en Jansen' in 1989 het Leids cabaretfestival. Hierop volgen grote cabaretshows en een reeks succesvolle oudejaarsconferences. Na jarenlang succesvol met Hans Sibbel te hebben samengewerkt gaat het duo in goed overleg in 2007 uit elkaar. Sindsdien speelt Dolf Jansen solovoorstellingen in het theater. Daarnaast is hij al sinds 1993 presentator van het radioprogramma 'Spijkers met Koppen' op radio 2. Dolf Jansen: 'Eigenlijk heb ik nooit een baan gehad. Een echte baan. Wat dat betreft ben ik net een topsporter'.

Boek Dolf Jansen nu als spreker

Heb jij interesse om Dolf Jansen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.