Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Voormalig voorzitter van voetbalclub AZ en DSB Bank

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Leiderschap
  • Zakelijk
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Winnaar Westfriesland Meer Prijs 1996
  • Erevoorzitter van voetbalclub AZ Alkmaar
  • CEO van het jaar, allround en innovatie 2007

Over Dirk Scheringa

Dirk Scheringa is vooral bekend als oprichter van de DSB Bank en voorzitter van voetbalclub AZ. Buiten het voetbal was hij ook sponsor binnen het schaatsen en oprichter van vele andere ondernemingen. Naast ondernemer is Dirk ook groot kunstliefhebber. Op dit moment is hij directeur van DS Factoring en is hij aangesloten bij de politieke Ondernemers partij van Hero Brinkman.

Waarom Dirk Scheringa inhuren als spreker ?

Dirk Scheringa is ondernemend, amititieus en doortastend. Binnen zijn presentaties geeft hij een kijk in zijn bevlogen tijd als eigenaar bij de DSB Bank en voorzitter bij voetbalclub AZ. Centraal binnen zijn presentatie staan thema's als het omgaan met tegenslagen, leiderschap en ondernemen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Dirk Scheringa is geboren in de buurt van Groningen (Grijpskerk) en begon in 1972 met werken als politieagent bij de Rijkspolitie. Na gemeenteraadslid te zijn geweest bij de CDA startte Dirk zijn eigen onderneming Buro Frisia. Door uitbreiding werd dit de landelijk opererende DSB-Groep en uiteindelijk in 2006 de DSB-Bank. In 1993 werd hij eigenaar van voetbalclub AZ met wie hij grote successen behaalde zoals het kampioenschap in 2009, en het behalen van de halve finale van de UEFA Cup in 2005. Nog steeds is Dirk een groot liefhebber van voetbal en schaatsen en spreekt hij graag over dit onderwerp. In 2009 werd de noodregeling aangevraagd door De Nederlandse Bank bij de rechter voor de DSB Bank. Mede door de toepassing van een onterechte haircut van 875 miljoen door De Nederlandse Bank en het lekinincident ging de DSB Bank onderuit. In deze periode maakte Dirk Scheringa ook bekend te zullen stoppen als voorzitter bij voetbalclub AZ. Na enkele moeilijke jaren voor Dirk startte hij in 2011 een aantal ondernemingen waaronder de DS Factoring dat zich richt op het kopen, beheren en incasseren van nieuwe facturen. Daarnaast sluit Dirk zich in september 2015 aan bij de Ondernemers Partij van Hero Brinkman.

Boek Dirk Scheringa nu als spreker

Heb jij interesse om Dirk Scheringa te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!