Dion Beukeboom

Dion Beukeboom

Wielrenner

De kracht van deze spreker
  • Doelgericht
  • Motivatie
  • Talent ontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Poging tot verbreken werelduurrecord 2018
  • Goud op NK achtervolging 2016 en 2017
  • Brons op het EK 2015, 2016 en 2017

Over Dion Beukeboom

Baanwielrenner Dion Beukeboom kondigde in 2017 een poging aan om het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan te vallen. Samen met coach Jim van de Berg bereidde hij zich een jaar lang voor. In augustus 2018 vond de poging plaats, hij verbrak niet het record van Wiggins maar verbrak wel het Nederlands record.

Je kunt niet altijd zes gooien

Waarom Dion Beukeboom inhuren als spreker ?

Dion Beukeboom en Jim van de Berg zijn als duo inzetbaar voor presentaties en clinics. Ze vertellen over hun avontuur naar het werelduurrecord toe, hun samenwerking, de obstakels die ze mee maakten, hoe ze de wielerwereld op z'n kop zette en over het maximale resultaat behalen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Dion Beukeboom is een Nederlandse wielrenner die uit komt voor het Vlasman Track/Road Continental Cycling Team. In 2017 maakt hij bekend een poging te gaan doen om het werelduurrecord te verbreken. Hij bereidt zich samen met zijn coach Jim van de Berg een jaar lang voor op zijn poging. In deze voorbereiding zetten ze de wielrenwereld op zijn kop, om tot de allerbeste omstandigheden te kunnen komen, en zo het record van Bradley Wiggins te verbreken. In zijn voorbereiding maakt Dion een maand voor zijn poging een harde val, een enorme tegenslag in zijn voorbereiding. Door deze val haalt hij niet meer het niveau dat hij voor de val haalde. Op 22 augustus 2018 vond de aanval plaats in Mexico. In één uur fietste hij 52.757 kilometer, waarmee hij 1800 meter te kort kwam voor het record van Bradley Wiggins. Wel was zijn afstand genoeg voor de vijfde plaats en het verbreken van het Nederlands record.

Boek Dion Beukeboom nu als spreker

Heb jij interesse om Dion Beukeboom te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.