Diana Kuip

Diana Kuip

Presentator, sportjournalist, interviewer

De kracht van deze spreker
  • Allround
  • Ontspannen
  • Professioneel
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Over Diana Kuip

Diana Kuip is presentator en één van de weinige vrouwelijke sportjournalisten van Nederland. Ze staat bekend om haar spraakmakende interviews met topsporters als Dennis Bergkamp en Tom Dumoulin. Ze presenteert bij RTL 7 het sportprogramma RTL Sportupdate en haar stem is wekelijks te horen als sidekick bij NPO Radio1. Verder doet ze voor het platvorm van AD Sportwereld live verslag van grote sportevenementen en reist daarvoor graag de wereld rond.

Sport is zoveel meer dan alleen sport

Waarom Diana Kuip inhuren als spreker ?

Diana is zeer ervaren als dagvoorzitter en discussieleider. Door zich als interviewer jarenlang te verdiepen in talloze verschillende karakters in de sport, kan Diana met ieder publiek uit de voeten. Van corporate tot informeel. Haar presentatiestijl is ontspannen, professioneel en persoonlijk. Diana is ook in te huren als spreker. Dan vertelt ze graag bijzondere sportverhalen die paralellen hebben met het bedrijfsleven, en gaan over doorzettingsvermogen, teamgeest, moed, tegenslag en winnen.

Biografie

Hoewel de meeste mensen Diana Kuip waarschijnlijk kennen van TV, komt ze eigenlijk ‘uit het schrijven´. De geboren Texelse stond aan de wieg van het mannenblad JFK, schreef in 2012 het boek 'Voetbalmoeders' en in 2015 en 2017 kwamen haar columnbundels ‘Kijk voetbal A.U.B.’ en ‘Ik ben geen Zidane’ uit. Ze interviewde in de afgelopen 15 jaar vele honderden topsporters zoals Dennis Bergkamp, Tom Dumoulin en David Beckham voor media als AD Sportwereld, Helden en Voetbal International. Overigens interviewt ze niet alleen sporters, mannen als Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw wist ze ook voor een diepte-interview te strikken. Diana is thuis in alle sporten, maar haar specialiteit ligt in de voetbal- en de wielerwereld. Daarom is ze een graag geziene gast bij programma´s als Voetbal Inside en is ze jaarlijks tafeldame bij de Avondetappe. Van 2015 tot 2017 maakte ze voor Voetbal International het spraakmakende interviewreeks ‘Kiezen met Kuip’ en sinds 2018 presenteert ze bij RTL 7 het programma RTL Sportupdate. Ook was ze de presentatrice van de lotingsceremonie van het EK vrouwenvoetbal 2017, die wereldwijd door 12 miljoen kijkers live werd bekeken. Persoonlijk: Diana Kuip staat bekend om haar lef en toewijding in de journalistiek. Zo trainde ze een half jaar lang dagelijks, om één keer in haar leven een bokswedstrijd te vechten en een verhaal te kunnen schrijven over killer-instinct. Uiteindelijk belandde ze zo in de finale van het Nederlands Kampioenschap boksen.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Presentator RTL Sportupdate bij RTL7 2018 - heden
  • Wekelijks radio side-kick bij NPO-Radio 1 2019 - heden
  • Host van de lotingsceremonie UEFA Womens Euro 2017 2016

Boek Diana Kuip nu als spreker