Diana Kuip

Diana Kuip

Sportjournalist, columnist en interviewer

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Persoonlijk
  • Professioneel
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Over Diana Kuip

Diana Kuip is één van de weinige vrouwelijke sportjournalisten van Nederland. Ze werd bekend door haar sportcolumns voor NU.nl, Voetbal International en Helden, en vanwege haar openhartige en spraakmakende interviews met topsporters als Robin van Persie, Dennis Bergkamp, Tom Dumoulin, David Beckham en Boris Becker is ze een opvallende en graag geziene verschijning in de Nederlandse sportwereld.

Sport is zoveel meer dan alleen sport

Waarom Diana Kuip inhuren als spreker ?

Diana Kuip is onder andere inzetbaar als interviewer, discussieleider, dagvoorzitter, columnist en spreker. Door zich als interviewer jarenlang te hebben verdiept in alle verschillende sporten en hun hoofdrolspelers kan Diana met ieder soort evenement en publiek uit de voeten. Van corporate tot informeel. Haar stijl is ontspannen, professioneel en persoonlijk.

Biografie

Diana Kuip was 5 jaar lang chef-redactie bij mannenblad JFK voordat ze besloot zich als freelancer volledig op de sportjournalistiek te richten. In 2012 schreef ze het boek 'Voetbalmoeders' dat bij Uitgeverij Prometheus uitkwam. In 2015 en 2017 kwamen bij Uitgeverij Voetbal International haar columnbundels ‘Kijk voetbal A.U.B.’ en ‘Ik ben geen Zidane’ uit. Diana belicht in haar interviews en columns graag de ‘B-kant’ van de sport; de humor, de emotie, de achtergrond en de randzaken. Ze interviewde de afgelopen jaren letterlijk honderden topsporters voor kranten en tijdschriften als AD, Helden, Voetbal International, JFK, VIVA en Men’s Health. Overigens interviewt ze niet alleen sporters, mannen als Matthijs van Nieuwkerk, Wilfried de Jong, Jeroen Pauw, Hans Teeuwen en Peter R. de Vries wist ze ook voor een interview te strikken. Diana Kuip staat verder bekend om haar lef en toewijding in de journalistiek. Zo trainde ze een half jaar lang iedere dag om één keer in haar leven een bokswedstrijd te kunnen vechten. In 2009 stond ze dan ook in de finale van het Nederlands Kampioenschap boksen; om er een verhaal over te kunnen schrijven. In  de afgelopen jaren is Diana vaak als deskundige te zien geweest bij sportprogramma’s van NOS, RTL en Fox Sport en sinds 2015 maakt ze voor Voetbal International en KPN het wekelijkse interviewprogramma ‘Kiezen met Kuip’. Ook in de wielerwereld is Diana erg actief, de afgelopen seizoenen werd ze geregeld als interviewer ingezet tijdens de grote ronden. Afgelopen jaar was ze namens de UEFA de presentatrice van de lotingsceremonie van het EK vrouwenvoetbal.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Bedenker en chef-redactie van mannenblad JFK magazine 2006 - 2011
  • Wekelijkse sportcolumns bij o.a NU.nl, Voetbal International en Helden 2011 - heden
  • Host van de lotingsceremonie UEFA Womens Euro 2017 2016

Boek Diana Kuip nu als spreker