Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam

Hockeyer Pinoké en voormalig aanvoerder Jong Oranje

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Mentale weerbaarheid
  • Motivator
Talen:
  • Nederlands

Over Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam is professioneel hockeyer voor Pinoké. In 2017 werd hij gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker in zijn rechter onderarm, waardoor hij vroegtijdig zijn hockey carrière moest beëindigen. Na een mislukte chemobehandeling leek amputatie de enige optie. Na een zoektocht naar armbehoud is Dennis succesvol geopereerd in het AMC. Dennis vecht zijn weg terug naar de hoofdklasse en hoopt in september 2019 aan te sluiten bij de officiële selectie van Pinoké Heren 1.

“Je hebt geen invloed wat er op je pad komt. Maar wel hoe je er mee omgaat.”

Waarom Dennis Warmerdam inhuren als spreker ?

Dennis Warmerdam vertelt openhartig over zijn hoogte- en dieptepunten op weg naar de top in de hockeywereld. Als spits van Pinoké en voormalige aanvoerder van Jong Oranje weet Dennis Warmerdam als geen ander wat er nodig is om topsporter te zijn. Geheel onverwachts wordt zijn carrière onderbroken door een kwaadaardige tumor in zijn onderarm. Dennis gebruikt op een indrukwekkende manier zijn topsportmentaliteit in zijn strijd tegen kanker, en reflecteert op een pakkende wijze welke lessen hij uit zijn ziekteperiode haalt. Hij spreekt o.a. over onderwerpen al doorzettingsvermogen, mentale weerbaarheid, zijn voorbereiding voor de grootste strijd en ook over de waarde van kwetsbaarheid.

Biografie

Op vijftienjarige leeftijd maakte Dennis Warmerdam de overstap van MHC Reigers uit zijn geboorteplaats Hoofddorp naar AMHC Pinoké in Amsterdam. Vanaf zestienjarige leeftijd speelt hij in het eerste elftal van Pinoké in de Hoofklasse, en werd hij genomineerd voor Talent van het Jaar. Daarnaast is Dennis is voormalig aanvoerder van Jong Oranje, waarmee hij Europees Kampioen werd op het EK in Waterloo. Zijn laatste twee seizoenen bij Pinoké werd hij clubtopscoorder en mocht hij tijdens de play-off periode meetrainen met het Nederlands Elftal. Zijn hockey carrière eindigt wanneer een twee jarige sportblessure een kwaadaardige tumor in zijn arm blijkt te zijn. Op 22 april 2018 werd er voor Dennis een bijzondere en indrukwekkende afscheidswedstrijd georganiseerd omdat hij nooit meer zou kunnen hockeyen. Dankzij een wonderbaarlijke operatie staat Dennis weer op het hockeyveld en traint hij keihard om terug te keren in de Hoofdklasse.

Impressie van deze spreker

Boek Dennis Warmerdam nu als spreker

Heb jij interesse om Dennis Warmerdam te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.