Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam

Hockeyspeler Nederlands elftal en Bloemendaal

De kracht van deze spreker
  • Behalen van doelen
  • Omgaan met tegenslagen
  • Kwetsbaarheid
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Spelend in Hoofdklasse 2012 - 2018
  • Goud op EK Jong Oranje Waterloo 2015
  • Nominatie Talent van het Jaar 2015
  • Rentree in Hoofdklasse 2019 - heden
  • Debuut Nederlands Elftal 2021

Over Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam is professioneel hockeyer bij het Nederlands elftal en Bloemendaal. In 2018 moest hij op 23-jarige leeftijd noodgedwongen zijn hockeycarrière beëindigen nadat hij werd gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker. In de zoektocht naar genezing leek amputatie van zijn rechterarm voor lange tijd de enige optie. Na een intense periode is Dennis succesvol geopereerd en begon zijn revalidatieperiode en droom om weer terug te keren als tophockeyer. Tegen alle verwachtingen in heeft Dennis zich teruggevochten naar de Hoofdklasse en met klap op de vuurpijl werd hij op 27-jarige leeftijd geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zijn debuut voor het Nederlands elftal was een magisch moment. Dennis deelt zijn lessen uit de topsport en zijn ziekteperiode op een ludieke manier om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

“Je hebt niet altijd invloed wat er op je pad komt. Maar wel hoe je er mee omgaat.”

Waarom Dennis Warmerdam inhuren als spreker ?

Dennis Warmerdam vertelt openhartig over zijn hoogte- en dieptepunten. Hij heeft ondertussen veel ervaring opgedaan als spreker. Tijdens zijn presentaties vertelt Dennis op een enthousiaste en pakkende manier hoe zijn topsportmentaliteit hem heeft geholpen tijdens de zware periode. Daarnaast reflecteert Dennis welke lessen hij juist uit zijn ziekteperiode heeft gehaald die hij meeneemt naar het bedrijfsleven, de topsport en zijn privéleven. Hij spreekt o.a. over onderwerpen al focus, mentale weerbaarheid, kwetsbaarheid en het belang van een team.

Impressie van deze spreker

Biografie

Vanaf 16-jarige leeftijd speelt Dennis in het eerste elftal van Pinoké in de Hoofklasse en werd hij genomineerd voor Talent van het Jaar. Dennis is voormalig aanvoerder van Jong Oranje waarmee hij Europees Kampioen werd op het EK in Waterloo. Zijn hockey carrière eindigde wanneer een twee jarige sportblessure een kwaadaardige tumor in zijn arm bleek te zijn. Op 22 april 2018 werd er voor Dennis een bijzondere en indrukwekkende afscheidswedstrijd georganiseerd omdat hij nooit meer zou kunnen hockeyen. Dankzij een wonderbaarlijke operatie staat Dennis weer op het hockeyveld en speelt hij alsof er nooit iets is gebeurd. Daarmee is zijn doel bereikt en heeft hij nieuwe doelen gesteld: landskampioen worden en goed presteren op de Olympische Spelen van Parijs. In de zomer van 2022 maakt Dennis de overstap van subtopper Pinoké naar de landskampioen Bloemendaal.

Boek Dennis Warmerdam nu als spreker

Heb jij interesse om Dennis Warmerdam te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.