Debby Pilon-Stam

Debby Pilon-Stam

Volleybalinternational en voedingsdeskundige

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Communicatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Goud op de World Grand Prix 2007
  • Zilver op het EK in Polen 2009
  • Deelname (vierde plek) Olympisch Spelen Rio de Janeiro 2016

Over Debby Pilon-Stam

Debby Pilon-Stam is volleybal international van een van de meest succesvolle Nederlands dames volleybalteams. Als international heeft Debby inmiddels ruim 350 interlands op haar naam staan. Het hoogtepunt in haar carrière was zonder meer de deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Daarnaast speelde zij door heel Europa bij verschillende topclubs. In haar topsportjaren heeft Debby een grote passie ontwikkeld voor gezonde voeding. Om die passie verder vorm te geven, is zij tijdens haar sportcarrière de opleiding Voeding & Diëtetiek gaan volgen.

Het grootste vermogen is doorzettingsvermogen

Waarom Debby Pilon-Stam inhuren als spreker ?

Debby is inzetbaar voor het geven van volleybalclinics, presentaties en voorlichtingen waarbij (sport)voeding een belangrijk thema is. Daarnaast spreekt Debby of haar volleybalcarrière en de successen die ze met het Nederlands team behaalde.

Impressie van deze spreker

Biografie

Debby begon op 7 jarige leeftijd als volleybalster bij VV Zaanstad. Tien jaar later, op 17 jarige leeftijd, maakte Debby haar debuut bij de Amstelveense club AMVJ in de Nederlandse eredivisie. In haar actieve jaren in de Nederlandse competitie wist zij meerdere bekers en landskampioenschappen te winnen. Ook in het buitenland is Debby voor verschillende topclubs in onder andere Rusland, Turkije, Polen, Azerbeidzjan en Frankrijk actief geweest en heeft meerdere prijzen gewonnen. Sinds 2004 is Debby onderdeel van het Nationaal dames volleybalteam. Zij heeft in de rol van passer-loper grote successen geboekt onder leiding van Avital Selinger. Hieronder vallen ook de hoogtepunten goud op de World Grand Prix in 2007 en zilver op de EK in 2009. De laatste twee jaar van haar carrière onder leiding van Giovanni Guidetti fungeerde Debby in de rol van libero. In deze jaren werd er opnieuw zilver op het EK behaald en wist zij haar ultieme droom waar te maken: deelname aan de Olympische Spelen. Debby is naast professioneel volleybalster ook (sport)voedingsdeskundige en diëtiste en richtte onlangs haar eigen onderneming in voedingsadvies op.

Boek Debby Pilon-Stam nu als spreker