Danny Nelissen

Danny Nelissen

Voormalig wielrenner

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen 1995
  • Sportman van het jaar 1995

Over Danny Nelissen

De Wereldkampioen wielrennen van 1995 is tegenwoordig onder andere analist bij de NOS. Daarnaast is hij werkzaam als marketing en communicatie manager. Danny Nelissen moest in 1998 vanwege fysieke ongemakken de wielersport vaarwel zeggen.

Als je niet de beste bent moet je de slimste zijn om te winnen

Waarom Danny Nelissen inhuren als spreker ?

Danny Nelissen presenteert met enthousiasme over thema's als samenwerken, leiderschap, marketing, communicatie en recht. Daarnaast is hij een ervaren dagvoorzitter. Door zijn brede interesse kan hij over diverse onderwerpen presenteren.

Impressie van deze spreker

Biografie

Wielrennen en de familie Nelissen gaan al enkele generaties samen. De opa van Danny Nelissen was voor de Eerste Wereldoorlog wielrenner en ontmoette bij de wielerbaan zijn latere oma. Zijn oom Jean Nelissen was een gelauwerde wielerjournalist en commentator. Zo geschiedde het dat Danny Nelissen op 10-jarige leeftijd zijn eerste koers reed. Acht jaar na zijn debuut tekende Danny Nelissen zijn eerste profcontract. Dit was bij de destijds grootste wielerploeg PDM. Danny maakte zijn debuut in een profcriterium en prompt won hij zijn eerste race, een klimtijdrit. In 1992 stapte hij over naar de TVM wielerploeg, maar vanwege hartritmestoornissen stond hij noodgedwongen lang aan de kant. De comeback van Danny Nelissen was echter indrukwekkend. Hij werd Nederlands kampioen, won Olympia's Toer en behaalde zijn grootste succes, de Wereldtitel op de weg voor amateurs. Na dit succes ging hij in 1996 voor de nieuwe opgerichte Rabobank Wielerploeg rijden. In de Tour de France van dat jaar droeg hij enkele dagen de bolletjestrui. In 1998 sloeg het noodlot toe. Danny kreeg weer last van zijn hart, waardoor hij zijn wielercarrière moest beëindigen. Na zijn wielercarrière ging Danny Nelissen journalistiek studeren. Voor de zender Eurosport werd hij gevraagd om verslag te doen van de Tour de France. Tegenwoordig is hij niet alleen verantwoordelijk voor het commentaar, maar is hij verantwoordelijk voor de productie van de Nederlandse taalversie. Daarnaast voltooide hij zijn studie Commerciële Economie en studeert hij op dit moment Rechten. In 2013 verlaat Danny Nelissen de zender Eurosport.

Boek Danny Nelissen nu als spreker