Danny Makkelie

Internationaal scheidsrechter

Danny Makkelie
De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Leiderschap
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Danny Makkelie

Danny Makkelie begon op zijn tiende met fluiten. Al snel floot hij bij de senioren en op 22-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De scheidsrechter is in het dagelijks leven werkzaam bij de politie en behoort tot de scheidsrechter elite groep van de UEFA. Hij is sinds het WK veel in het nieuws geweest vanwege zijn functie als ‘VAR’ op het WK.

Waarom Danny Makkelie inhuren als spreker?

Danny Makkelie is beschikbaar voor lezingen over communicatie, innovatie, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en het leiden van een team. Vertrouwen en samenwerken is daarin van groot belang. Als scheidsrechter weet hij alles over innovatie in het voetbal. Hij deelt zijn ervaringen op duidelijke en geloofwaardige wijze ondersteund met video- en geluidsfragmenten.  Zijn presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Danny bundelt zijn praktijkervaringen tot een boeiend en inhoudelijk verhaal. Hij schroomt niet om kritische vragen te beantwoorden en durft zich kwetsbaar op te stellen. Door zich bij alles te realiseren dat één enkele beslissing het geheel in positieve, maar zeker ook in negatieve zin op zijn kop kan zetten. Zo gaat hij ook om met een zaal, met een publiek. Interactief, inlevend, aanvoelend, inspirerend, motiverend, richting gevend, bijsturend en vooral genietend.

Biografie

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd vervolgde hij zijn carrière als gediplomeerd KNVB scheidsrechter in de amateurs bij de senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Eerste divisie en leidde hij in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Stormvogels Telstar. In november 2009 maakte hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. In september 2010 werd hij door de KNVB voorgedragen om FIFA-scheidsrechter te worden. Op 1 januari 2011 werd hij toegelaten en was daarmee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die ook internationaal mocht gaan fluiten. In oktober 2012 maakte hij zijn debuut in de UEFA Europa League en in oktober 2014 debuteerde hij in de groepsfase van de UEFA Champions League tijdens een wedstrijd van Chelsea op Stamford Bridge. Hiermee was hij op dat moment de jongste Nederlandse scheidsrechter in de Champions League. Op 14 juni 2017 promoveerde Danny naar de Elite lijst van de UEFA. Dit is de hoogste internationale groep waarin hij samen met Bjorn Kuipers zit. Onlangs was Danny veel in het nieuws vanwege zijn functie als 'Video Assistant Referee' op het WK. Danny is een van de beste en meest ervaren scheidsrechters van Europa op dit gebied. Naast zijn werk als scheidsrechter is Danny actief bij de Nationale Politie. Hier vervult hij een leidinggevende functie op parttime basis, die perfect te combineren is met het het scheidsrechtersvak.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • WK 2018 Rusland 2018
  • Kwartfinale Champions League Barcelona - AS Roma 2018
  • Klassieker Feyenoord - Ajax 2017
  • Bekerfinale Feyenoord - Vitesse 2017

Boek Danny Makkelie nu als spreker