Danny Makkelie

Danny Makkelie

Internationaal scheidsrechter

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Leiderschap
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Danny Makkelie

Danny Makkelie is topscheidsrechter in het Nederlandse en Internationale voetbal. Hij is een frisse, energieke persoonlijkheid die wekelijkse met zijn team topprestaties neerzet op het veld, of als VAR ‘achter de schermen’. Hij staat vaak in het oog van de storm en weet als geen ander hoe het is als zoveel mensen een mening over je hebben. Hij is een veelzijdig mens. Niet bang, duidelijk, streeft naar perfectie, maar is ook vriendelijk, bescheiden, humoristisch en weet heel goed waar hij mee bezig is. Naast zijn werk als scheidsrechter werkt Danny 18 uur per week bij de politie waar hij een leidinggevende functie heeft.

Er gaat niets boven het nemen van een beslissing als je een voetbalscheidsrechter bent. Je gelooft erin, maar je moet ervoor zorgen dat andere mensen er ook in geloven

Waarom Danny Makkelie inhuren als spreker ?

Danny geeft supergave presentaties en lezingen aan de hand van video- en geluidsfragmenten. Hij praat je bij over innovatie in het voetbal, over smart intelligence, hij laat zien hoe moeilijk communiceren kan zijn onder ultieme tijdsdruk en hoe een beslissing soms het verschil kan maken van miljoenen euro's. Danny vertelt je alle ins en outs van zijn werk als scheidsrechter en VAR. Wat mag een VAR wel en niet? Wat zijn ontwikkelingen die in de toekomst gaan spelen? Ook vertelt Danny over de persoonlijke kant van zijn werk. Wat maak je allemaal mee? Hoe ga je om met wat mensen van je vinden in de media? Hoe kies je een eigen koers en blijf je dichtbij jezelf? Danny neemt je mee in zijn visie en keuzes die hij daarin maakt. Voetbal gaat ook over vertrouwen in en samenwerken met elkaar. Door de koppeling te maken met leiderschap en communicatie brengt Danny verdieping in zijn presentaties. Hoe neem je beslissingen als alles onder een vergrootglas ligt en er zoveel emotie bij komt kijken? De presentaties van Danny zijn te omschrijven als: interactief, boeiend, inhoudelijk, inspirerend, ontspannen en goed voorbereid. Hij gaat kritische vragen niet uit de weg en voelt zijn publiek goed aan.

Danny was geweldig!

Danny is echt een gepassioneerde spreker, en heeft ook echt ontzettend fijn meegedacht in de voorbereiding, had allemaal passend beeld materiaal bij zich en praat zo makkelijk! Enorm respect voor hoe hij met zijn beroepen omgaat. Hij heeft ook nog geprobeerd voorzetjes naar IT systemen te geven, dus ook heel fijn hoe hij meeging in het topic.

9

Biografie

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd vervolgde hij zijn carrière als gediplomeerd KNVB scheidsrechter in de amateurs bij de senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Eerste divisie en leidde hij in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Stormvogels Telstar. In november 2009 maakte hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. In september 2010 werd hij door de KNVB voorgedragen om FIFA-scheidsrechter te worden. Op 1 januari 2011 werd hij toegelaten en was daarmee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die ook internationaal mocht gaan fluiten. In oktober 2012 maakte hij zijn debuut in de UEFA Europa League en in oktober 2014 debuteerde hij in de groepsfase van de UEFA Champions League tijdens een wedstrijd van Chelsea op Stamford Bridge. Hiermee was hij op dat moment de jongste Nederlandse scheidsrechter in de Champions League. Op 14 juni 2017 promoveerde Danny naar de Elite lijst van de UEFA. Dit is de hoogste internationale groep waarin hij samen met Bjorn Kuipers zit. Onlangs was Danny veel in het nieuws vanwege zijn functie als 'Video Assistant Referee' op het WK. Danny is een van de beste en meest ervaren scheidsrechters van Europa op dit gebied en mocht in 2020 zelfs de finale van de Europa League fluiten, tussen Sevilla en Inter Milan. Naast zijn werk als scheidsrechter is Danny actief bij de Nationale Politie. Hier vervult hij een leidinggevende functie op parttime basis, die perfect te combineren is met het het scheidsrechtersvak.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Finale Europa League Sevilla - Inter Milan 2020
  • Wereldkampioenschap voetbal Rusland 2018
  • Kwartfinale Champions League Barcelona - AS Roma 2018

Boek Danny Makkelie nu als spreker

Heb jij interesse om Danny Makkelie te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.