Danny Makkelie

Danny Makkelie

Internationaal scheidsrechter

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Leiderschap
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Halve finale Europees Kampioenschap: Engeland - Denemarken 2021
  • Finale Europa League: Inter - Sevilla 2020
  • Bekerfinale KNVB: AZ - Vitesse 2017

Over Danny Makkelie

Danny Makkelie is de beste scheidsrechter van Nederland. Hij staat als enige Nederlandse scheidsrechter in de elitelijst van de UEFA. Dit maakt Danny de beste scheids van Nederland, ook is Danny een topscheidsrechter in het Internationale voetbal. Hij levert wekelijks met zijn team topprestaties op het veld, of als VAR ‘achter de schermen’. Danny staat vaak in het oog van de storm en weet als geen ander hoe het is om beslissingen onder hoge druk te nemen. Hij is een frisse en energieke persoonlijkheid. Niet bang, duidelijk, streeft naar perfectie, maar is ook vriendelijk, bescheiden en humoristisch. Naast zijn werk als topscheidsrechter werkt Danny bij de politie waar hij een leidinggevende functie heeft. Met sprekende praktijkvoorbeelden weet hij feilloos de link te leggen met bedrijfssituaties.

Alleen ben je sneller, samen kom je verder

Waarom Danny Makkelie inhuren als spreker ?

Danny Makkelie is een veelgevraagd spreker en geeft indrukwekkende presentaties, lezingen en workshops aan de hand van exclusief beeld- en geluidsmateriaal uit voetbalwedstrijden op (inter)nationaal niveau. Danny vertelt je alle ins en outs van zijn werk als scheidsrechter en VAR. Wat mag een VAR wel en niet? Wat zijn ontwikkelingen die in de toekomst gaan spelen? Ook vertelt Danny over de persoonlijke kant van zijn werk. Wat maak je allemaal mee? Hoe ga je om met wat mensen van je vinden in de media? Hoe kies je een eigen koers en blijf je dichtbij jezelf? Danny neemt je mee in zijn visie en keuzes die hij daarin maakt. Voorbeelden van bijzondere communicatie met zijn assistenten, VAR en de spelers. Hij praat over leiderschap, communicatie, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen, teamgevoel en succesvol samenwerken. Verder praat hij over ontwikkelingen op het gebied van innovatie, smart intelligence en de persoonlijke kant van zijn werk. de presentaties van Danny zijn te omschrijven als interactief. boeiend, inhoudelijk, inspirerend, ontspannen en goed voorbereid. Hij gaat kritisch vragen niet uit de weg en voelt zijn publiek goed aan.

Europees Kampioenschap 2021
Danny en zijn team waren zeer succesvol op het Europees Kampioenschap. Hij leidde onder meer de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije, de achtste finale tussen Engeland en Duitsland en de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Kort voor het EK nam Danny het besluit om een jarenlange teamlid te vervangen. Hoe kwam deze beslissing tot stand? Wat deed dit met hem persoonlijk? Wat deed dit met het team? En wat was het resultaat? Danny neemt je mee in zijn visie en keuzes die hij daarin nam. Verder vertelt hij openhartig over de rollercoaster die hij en zijn team doormaakte na de beslissende penalty in de halve finale.

Impressie van deze spreker

Biografie

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Eerste divisie en in november 2009 maakte hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. Op 27-jarige leeftijd werd Danny in januari 2011 benoemd tot FIFA-scheidsrechter. In oktober 2012 maakte hij op 29-jarige leeftijd zijn debuut in de UEFA Europa League en in oktober 2014 debuteerde hij op 31-jarige leeftijd in de groepsfase van de UEFA Champions League. In juni 2017 promoveerde Danny op 34-jarige leeftijd naar de Elitelijst van de UEFA. Dit is de hoogste internationale groep. Hiermee behoort Danny tot de beste scheidsrechters van Europa. Tijdens de UEFA Europa Laegue in augustus 2020 leidde Danny op 37-jarige leeftijd de finale. In juni 2021 maakte hij op 38-jarige leeftijd zijn debuut als scheidsrechter op het Europees Kampioenschap voetbal 2020, dat door covid-19 in 2021 gespeeld werd. Danny leidde hier vier wedstrijden waaronder de openingswedstrijd en een halve finale. Als VAR fungeerde Danny in vier finales, namelijk die van het WK clubteams in 2016 en 2017, de WK-finale in 2018 en de Champions League finale in 2019. Danny was veel in het nieuws vanwege zijn functie als 'Video Assistant Referee' op het WK. Danny is een van de beste en meest ervaren scheidsrechters van Europa op dit gebied en mocht in 2020 zelfs de finale van de Europa League fluiten, tussen Sevilla en Inter Milan. Naast zijn werk als scheidsrechter is Danny actief bij de Nationale Politie. Hier vervult hij een leidinggevende functie, die perfect te combineren is met het het scheidsrechtersvak.

 

Danny was geweldig!

Danny is echt een gepassioneerde spreker, en heeft ook echt ontzettend fijn meegedacht in de voorbereiding, had allemaal passend beeld materiaal bij zich en praat zo makkelijk! Enorm respect voor hoe hij met zijn beroepen omgaat. Hij heeft ook nog geprobeerd voorzetjes naar IT systemen te geven, dus ook heel fijn hoe hij meeging in het topic.

9

Boek Danny Makkelie nu als spreker

Heb jij interesse om Danny Makkelie te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.