Dafne Schippers

Dafne Schippers

Tweevoudig Wereldkampioene sprint

Dafne Schippers
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Vitaliteit
  • Doorzettingsvermogen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Dafne Schippers

In 2014 werd Dafne Schippers is uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. Eerder dat jaar werd ze Europees kampioen op de 100 en 200 meter sprint. Dafne veroverde als eerste Nederlandse ooit een medaille op een meerkamp tijdens het wereldkampioenschap atletiek. Ze won een bronzen medaille op de zevenkamp tijdens het WK in 2013. Op het WK atletiek in Beijing schreef Dafne opnieuw geschiedenis, door een gouden medaille te winnen op de 200 meter sprint en op de 100 meter sprint won zij een zilveren medaille. Dafne werd in 2015 verkozen tot Sportvrouw van het jaar in Nederland en van Europa. In 2016 stond bij Dafne alles in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Waar heel Nederland hoopte op twee medailles werd het vooral voor Dafne zelf een teleurstelling. Op de 200 meter pakte ze de zilveren medaille waar ze voor goud kwam.

For many life is about hard work, goals & achievements, but having fun and laugh is just as important

Waarom Dafne Schippers inhuren als spreker?

Dafne Schippers is beschikbaar voor het geven van interviews, waarbij ze vertelt over haar spectaculaire carrière. Thema's waarover ze spreekt zijn de weg naar succes, haar ups-and-downs, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Daarnaast geeft ze op enthousiaste wijze atletiekclinics. Dafne is bovendien uitermate geschikt voor acties, fotoshoots en reclamecampagnes.

Biografie

Dafne Schippers heeft een geweldige ontwikkeling doorgebracht, want al op jonge leeftijd veroverde ze al vele nationale jeugdtitels. Ze werd op haar zeventiende voor het eerst kampioene bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd was Dafne tijdens de Olympische Spelen in Londen actief. Ze behaalde met haar estafetteteam de finale van de 4x100 meter. Samen met haar teamgenoten Kadene Vassell, Eva Lubbers en Jamile Samuel liep ze in de series naar een nieuw nationale record. In de finale eindigden ze uiteindelijk als zesde. Op de zevenkamp in Londen eindigde Dafne als elfde in het klassement. Ze behoorde op vijf van de zeven onderdelen bij de beste zes atleten. Op de 200 meter was ze zelfs de snelste. Tijdens het WK in 2013 behaalde ze op de zevenkamp een bronzen medaille waarna ze in 2014 Europees kampioene werd op de 100 meter en 200 meter. Daarna werd ze gekozen tot Europees atlete van 2014. Tijdens de FBK Games in Hengelo in mei dit jaar liep Dafne 10,94 op de 100 meter. Hierbij werd ze de eerste Nederlandse vrouw ooit, en de eerste Europese vrouw sinds 2004, onder de elf seconden op het koninginnennummer. Tijdens het WK Atletiek in Beijing won zij op de 100 meter een zilveren medaille en op de 200 meter een gouden medaille. Dafne werd in 2015 verkozen tot Sportvrouw van het jaar in Nederland en van Europa. In juni 2016 werd zij in het Olympisch Stadion van Amsterdam Europees Kampioen op de 100 meter sprint en 4 x 100 meter sprint. De Olympische Spelen werden voor Dafne niet wat ze er zelf van had verwacht. Op de 100 meter kwam ze zelfs niet op het podium en eindigden de race als 5e. Alle blikken waren vervolgens op de 200 meter gericht waar ze uiteindelijk de zilveren medaille behaalden. Tijdens het WK Atletiek in Londen 2017 prolongeerde Dafne haar wereldtitel op de 200 meter en behaalde ze een bronzen medaille op de 100 meter sprint.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Gouden medaille 200 meter sprint WK Atletiek 2015
  • Medaille 100 meter sprint WK Atletiek Beijing 2015 en 2017
  • Zilveren medaille Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016

Boek Dafne Schippers nu als spreker

Heb jij interesse om Dafne Schippers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.