Daan Glorie

Daan Glorie

Langeafstandszwemmer

Daan Glorie
De kracht van deze spreker
  • Innovatief
  • Doorzettingsvermogen
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Over Daan Glorie

Daan Glorie is een Nederlandse langeafstandszwemmer die naast wedstrijden ook de grenzen van het menselijk lichaam opzoekt. Zo is Daan Nederlands recordhouder 24 uur zwemmen; 83 km en 400 meter en nam hij deel aan de langste zwemrace ter wereld van 88 km in Argentinië.

Een prestatie neerzetten die nog nooit is neergezet, geeft een kick

Waarom Daan Glorie inhuren als spreker?

Daan Glorie is inzetbaar voor zwemclinics. In deze clinics leert Daan u de beginselen van het zwemmen en maakt hij van u een betere zwemmer. Daarnaast spreekt hij tijdens zijn presentaties over doorzetten, nieuwe doelen stellen en het beste uit jezelf halen.

Biografie

Daan Glorie maakt in het jaar 2000 de definitieve overstap naar het wedstrijdzwemmen en wordt lid van zwemvereniging OEZA. Als snel werd zijn talent duidelijk voor het marathonzwemmen en in 2006 besluit Daan zich dan ook op deze discipline te focussen. In 2007 sluit Daan zich aan bij zwemvereniging 'Het Y Amsterdam' om zich specifiek te gaan richten op de 10 km en langer. Daan zijn grootste uitdaging tot nu toe was zijn wereldrecordpoging 24 uur zwemmen. Ondanks dat hij niet het wereldrecord wist te verbreken vestigde Daan wel een nieuw nationaal record. Het zwembad waar Daan zijn wereldrecord poging waagde, de Hoornse Vaart in Alkmaar, heeft baan één direct omgedoopt tot de Daan Gloriebaan.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen marathonzwemmen 2006 en 2011
  • Nederlands record 24 uur zwemmen; 83 km en 400 meter 2011
  • Winnaar Giants of the Bay, Australië 2013

Boek Daan Glorie nu als spreker