Constant Smits van Waesberghe

Constant Smits van Waesberghe

Voormalig topgolfer en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Focus en aandacht
  • Veranderingsmanagement
  • Transitie en teamontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Nationaal Open Kampioen 1987 en 1992
  • Diploma Master in Coaching aan Johan Cruyff Institute 2015
  • Oprichter 2Peak 2015

Over Constant Smits van Waesberghe

Als voormalig top-golfer weet Constant Smits van Waesberghe hoe het is om met succes, falen, teleurstellingen en resultaten om te gaan. Hij heeft zich ontwikkeld als gepassioneerd golfcoach en gebruikt het golfspel als leidraad tot ontwikkeling van je mentale weerbaarheid door bewust te leren kijken naar bestaande en veranderende focus. Na het behalen van zijn Master in Coaching brengt hij zijn verleden als golfer en kennis op mentaal vlak samen in zijn bedrijf 2Peak. In 2019 komt zijn nieuwe boek “Drive” uit dat hij samen met Saskia Schnitzler-van Herk schreef.

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer

Waarom Constant Smits van Waesberghe inhuren als spreker ?

Constant Smits van Waesberghe is gedreven, enthousiast en gepassioneerd. In zijn presentaties gebruikt hij zijn ervaring in het vallen en opstaan als top-golfer te vertalen naar leiderschapskwaliteiten. Aan de hand van praktische voorbeelden uit de golfsport geeft hij de luisteraar vertrouwen om zijn eigen intrinsieke waarden en kwaliteiten te ontwikkelen naar een hoger niveau. Het beheersen van je mentale processen, zoals gevraagd bij golf, is toepasbaar op elke situatie in het leven.

Impressie van deze spreker

Biografie

Opgegroeid in Breda als kleinzoon van F.J. Smits van Waesberghe (eigenaar van diverse biermerken) kwam Constant al op jonge leeftijd in contact met het golfspelletje. Hij bleek talent te hebben en zat binnen no-time bij de selectie van de NGF. Van 1986 tot 1989 was hij de nummer 1 op de Order of Merit in Nederland als amateur. In 1989 werd hij professional en speelde diverse toernooien in Europa. Hij vertegenwoordigde Nederland begin jaren negentig in de World Cup en Dunhill Cup. Vanaf 1997 is hij zich gaan richten op lesgeven en in 2000 is Constant zich meer gaan richten op de mentale kant van het golfen. Vanaf 2009 is hij zich toe gaan leggen op het coachen van het bedrijfsleven en heeft hij verbanden van het proces die zich afspelen op de werkvloer weten om te buigen naar oefeningen in het golfspel waarbij het spel als metafoor kan dienen om je eigen gedrag en communicatie bewust te laten worden en indien nodig te veranderen om het resultaat te verbeteren. In 2015 heeft Constant zijn Master in Coaching diploma behaald aan het Johan Cruyff Institute. In hetzelfde jaar is hij samen met Peter van Weel en Reinier van Dieren 2Peak gestart, een Organisatie- en Adviesbureau. 2Peak richt zich op groeibedrijven die geloven in het menselijk potentieel en sturen daarbij aan op leiderschap, intrinsieke waarden, eigen verantwoordelijkheid en vooral "drive". Wat beweegt jou, je organisatie en voor welke verbindingen zorg jij en je organisatie? 2Peak ziet enorme parallellen tussen de Topsport en gebruikt die om te zorgen dat de inhoud en de veranderprocessen ook daadwerkelijk integreren in de praktijk en dat deze worden geborgd voor de toekomst. 2Peak zorgt ervoor dat jij, je team en de organisatie energievoller worden!

Boek Constant Smits van Waesberghe nu als spreker

Heb jij interesse om Constant Smits van Waesberghe te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.