Christijn Groeneveld

Christijn Groeneveld

Voormalig schaatser

De kracht van deze spreker
  • Creatief
  • Motivatie
  • Media
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Winnaar marathon Heerenveen 2010 - 2011
  • Nederlands kampioen marathon op natuurijs 2012 - 2013
  • Marathonschaatser van het jaar 2013

Over Christijn Groeneveld

Christijn Groeneveld is zowel marathon als langebaanschaatser. Hij is bij meerdere ploegen actief geweest, zoals bij TVM, Equipe Renault ECO2, AMI Kappers Schaatsteam en de BAM formatie. Groenenveld blinkt vooral uit bij het marathonschaatsen en werd in 2013 dan ook Nederlands kampioen door onder andere Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma te kloppen. In hetzelfde jaar werd hij zelfs verkozen tot marathonschaatser van het jaar. In 2014 leert hij de keerzijde van de topsport kennen door zwaar geblesseerd te raken aan zijn rug.

Revalideren is topsport!

Waarom Christijn Groeneveld inhuren als spreker ?

Christijn Groeneveld is inzetbaar voor motiverende presentaties waarin hij de link legt tussen zijn doorzettingsvermogen binnen het marathonschaatsen en het bedrijfsleven. Verder spreekt hij over omgaan met tegenslag en teambuilding. Dit kan hij in combinatie met zijn voormalig schaatscoach bij TVM Gerard Kemkers waarmee hij dan een duopresentatie doet.

Impressie van deze spreker

Biografie

Christijn Groeneveld is actief schaatser sinds 2004. Hij brak echter niet direct door. Zijn doorbraak als marathonschaatser komt tijdens zijn jaren bij de BAM formatie waar hij in 2011, 2012 en 2013 zijn grootste successen behaalde. Zijn hoogtepunt van deze jaren is het winnen van het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs in 2013. Mede door deze overwinning won hij in datzelfde jaar de prijs voor beste marathonschaatser van het jaar. Na dit succesvolle jaar vertrok Groeneveld naar de TVM ploeg waar hij tijdens een training hard ten val kwam. Hij raakte zwaar geblesseerd aan een ruggenwervel en moet hier lang van revalideren. Tijdens het revalideren zit Christijn niet stil en is hij volop bezig met de social media van “team JustLease”, de ploeg van Ireen Wüst en Antoinette de Jong.

Boek Christijn Groeneveld nu als spreker