Chris Woerts

Chris Woerts

Sportmarketeer en directeur CWO Consultancy & Marketing

De kracht van deze spreker
  • Ondernemend
  • Internationaal
  • Creatief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • NIMA Megamarketeer 2002
  • Meest succesvolle en invloedrijke sponsoring personality 2005
  • Directie lid Qurrent 2017

Over Chris Woerts

Chris Woerts is een professional in de sportmarketing. Hij werkte voor internationale bedrijven als Heineken en Coca-Cola waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor de sportsponsoring. Hij bedacht onder andere de activaties tussen Amstel bier en de Champions League en Coca-Cola en de Trophy Tour. Daarnaast werkte Chris bij betaald voetbalorganisaties zoals Feyenoord, Sunderland en de Eredivisie.

Waarom Chris Woerts inhuren als spreker ?

Chris is inzetbaar voor presentaties over alles wat met sportsponsoring te maken heeft. Door zijn rijke carrière aan ervaringen weet Chris als geen ander te inspireren en te motiveren waarbij hij onder andere de koppeling maakt naar initiatieven die hij heeft bedacht en die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaan.

Impressie van deze spreker

Biografie

Chris Woerts begon zijn carrière als journalist. Na deze periode bij Rotterdams Nieuwsblad werd Chris Sponsormanager bij Heineken en werkte hij bij Coca-Cola waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor alle voetbal partnerships en contracten. Chris was daarnaast commercieel directeur van Feyenoord waar hij betrokken is geweest bij verschillende succesvolle projecten zoals Feyenoord TV en bij het uitbreiden van de commerciële inkomsten voor de Rotterdamse club. Na een succesvolle periode vertrok Chris in 2004 en werd hij commercieel directeur van de Eredivisie. Als directeur van de Eredivisie heeft Chris er onder andere voor gezorgd dat er zes nieuwe bedrijven partner werden van de Eredivisie en was hij verantwoordelijk voor het ontstaan van de eredivisietune op televisie, radio en print. Na de Eredivisie en een tweede succesvolle periode bij Feyenoord ging Chris in 2009 voor een buitenlands avontuur, waar hij aan de slag ging bij Sunderland. Chris was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de sponsorstructuur en maakte deel uit van het bestuur. Hiermee werd Chris de eerste Nederlander die als commercieel directeur en Member Executive Board in de premier League heeft gewerkt. Na twee jaar Sunderland vertrekt hij naar het Amerikaanse managementbureau genaamd Creative Artists Agency Sports (CAA) waar hij vanuit Londen wereldwijd verantwoordelijk was voor alle sales activiteiten. Inmiddels geeft Chris samen met Isabelle Spindler-Jacobs en Serge van Lier leiding aan energieleverancier Qurrent. Dit bedrijf is tevens de huidige shirtsponsor van Feyenoord. Naast zijn vaste werkzaamheden geeft Chris tegenwoordig adviezen voor clubs rond de kansspelwetgeving.

Boek Chris Woerts nu als spreker

Heb jij interesse om Chris Woerts te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.