Celine van Gerner

Turnster

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doorzettingsvermogen
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands

Over Celine van Gerner

Vanaf 2010 behoort Céline van Gerner tot de internationale top bij het turnen. In 2012 wordt Céline 12de op de meerkamp tijdens de Olympisch Spelen. Deze prestatie maakt van Céline één van de de beste Nederlandse turnsters. Ook bij de spelen van 2016 was Céline onderdeel van het Nederlands team.

Waarom Celine van Gerner inhuren als spreker?

Céline van Gerner is inzetbaar voor demonstraties en turnclinics. Daarnaast geeft ze spectaculaire openingen en presentaties over grenzen verleggen en presteren onder druk.

Biografie

Voor het grote publiek breekt Céline echt door tijdens de Olympische Spelen in Londen. Met een persoonlijk record en een nooit geëevenaarde prestatie door een Nederlandse turnster - twaalfde in de meerkampfinale - zijn de schijnwerpers op haar gericht. In de turnwereld zijn haar capaciteiten echter al langer bekend. Al sinds 2010 geldt ze als Nederlands beste turnster. Fraai is haar optreden bij het Wereldkampioenschap van 2010 in eigen land. Als debutant en jongste lid van Oranje zet ze met een finaleplaats in de meerkamp (19e) de beste Nederlandse prestatie neer. Op het EK in Birmingham pakt ze zelfs bijna een medaille op balk (4e). De opmars zet zich voort in 2011, met weer een meerkampfinale op het Wereldkampioenschap: 17e in Tokio. Het EK levert een zevende plaats op brug op. Ondertussen grijpt ze twee jaar achtereen het Nederlands kampioenschap en ontwikkelt ze zich bovendien tot specialist op het toestel brug. In 2012 schopt ze het tot de vijfde plaats op brug tijdens het EK in Brussel en wint ze enkele internationale Challenger Cup-wedstrijden. Deelname aan de Olympische Spelen is de beloning voor Céline, die al meermalen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland. Haar Olympische succes smaakt zo goed dat Céline vastbesloten is er in 2016 in Rio de Janeiro weer bij te zijn. Dit lukte haar en Céline was onderdeel van het succesvolle Nederlands team en ze zevende werden tijdens de landen finale. Haar doel is om ook op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo te turnen.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Sportvrouw van het jaar KNGU 2010
  • Nederlands kampioen op de meerkamp en brug 2012
  • 12de op de meerkamp bij de Olympisch Spelen Londen 2012

Boek Celine van Gerner nu als spreker