Carlos Platier Luna

Carlos Platier Luna

Voormalig top judoka, winnaar Expeditie Robinson en presentator

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Teamplayer
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Winnaar Expeditie Robinson 2017
  • Goud Nederlandse Team Kampioenschappen Judo 2017
  • Presentator selectieprocedure Expeditie Robinson 2018

Over Carlos Platier Luna

Carlos Platier Luna is bekend door zijn deelname aan het achttiende seizoen van het programma Expeditie Robinson in 2017. Hij won de expeditie als eerste onbekende Nederlander sinds zeven jaar. Carlos is voormalig top judoka en heeft zowel de Spaanse als Nederlandse nationaliteit. Naast dat Carlos in 2017 brons won op de Nationale Kampioenschappen Judo van Spanje is Carlos ook tweemaal derde van Nederland geweest. Daarnaast wist hij in 2017 met zijn team Goud te veroveren op de Nationale Kampioenschappen Judo in Nederland. Carlos is afgestudeerd aan de ALO, geeft personal training en judoclinics en was in het najaar van 2018 te zien in het nieuwe RTL 5 programma Boxing Stars.

Niet opgeven als het even zwaar wordt

Waarom Carlos Platier Luna inhuren als spreker ?

Carlos is in te zetten als dagvoorzitter, voor presentaties en uiteraard judo clinics. Carlos heeft als ALO docent en deelnemer van Expeditie Robinson veel ervaringen opgedaan. Daardoor is Carlos breed inzetbaar en kan als geen ander spreken over samenwerken, discipline, omgaan met tegenslagen, onderwijs en media.

Impressie van deze spreker

Biografie

Carlos Platier Luna was een succesvol judoka en stond zowel op de Spaanse en Nederlandse kampioenschappen op het podium. Tijdens zijn carrière als judoka volgde Carlos ook nog de opleiding ALO om docent te worden. In 2017 was het voor na zeven jaar tijd weer mogelijk om als onbekende Nederlander mee te doen aan het RTL-programma Expeditie Robinson. Carlos was één van de vier onbekenden die samen met vijftien bekende Nederlanders streden voor de titel. Hij wist het tot de finale te schoppen en wist deze uiteindelijk te winnen. Hiermee werd hij de eerste onbekende Nederlander na zeven jaar tijd die het programma weer wist te winnen. Na zijn deelname is Carlos geregeld op televisie te zien, onder andere bij Eilandpraat en De Jongens tegen de Meisjes. Daarnaast verscheen hij in februari 2018 voor het eerst als presentator, hij presenteerde zeven weken lang de selectieprocedure die onbekende Nederlanders moesten volgen om zich kandidaat te stellen voor Expeditie Robinson. Na het avontuur van Expeditie maakte hij de opleiding ALO af en focust hij zich volledig op zijn TV-carrière. In het najaar van 2018 was Carlos deelnemer aan het nieuwe programma Boxing Stars op RTL 5. Daarnaast is Carlos te zien op YouTube, waarop hij zijn eigen kanaal is gestart.

Leerlingen en studenten vonden hem ‘inspirerend’ en ‘motiverend’.

Carlos heeft een presentatie gegeven aan deelnemers van het Toptraject; dit zijn leerlingen en studenten die via het vmbo-mbo naar het hbo willen. Leuk detail: Carlos heeft zelf ook deze beroepsgerichte route gevolgd! Hij ging in op een aantal kernwaarden die belangrijk waren tijdens Expeditie Robinson. Deze kernwaarden sluiten deels aan op de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn op het hbo. Het leuke aan Carlos is dat hij veel interactie heeft met het publiek.

9

Boek Carlos Platier Luna nu als spreker

Heb jij interesse om Carlos Platier Luna te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.