Carlos Anker

Carlos Anker

Professioneel rolstoeltennisser

De kracht van deze spreker
  • Discipline
  • Toewijding
  • Coaching
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Spaans
  • Portugees

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen landenteams U18 2012
  • 2de op de wereldkampioenschappen singel en dubbel 2013
  • Deelname WK dubbel (beste 8 teams van de wereld) 2017

Over Carlos Anker

Rolstoeltennisser Carlos Anker heeft op zijn weg met veel tegenslagen te maken gehad. Desondanks heeft hij geleerd dat onze potentie als mens zonder grenzen is en dat het voor ieder mens essentieel is om zijn of haar ware identiteit te ontdekken om daadwerkelijk succesvol te zijn. Het is zijn verlangen om zo veel mogelijk mensen te inspireren door zijn manier van leven en de manier waarop hij zijn sport gebruikt om het allerbeste uit zichzelf te halen.

Waar een wil is, is een weg en als de weg er niet is, dan maakt de wil de weg

Waarom Carlos Anker inhuren als spreker ?

Carlos Anker heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel meegemaakt. Dit heeft hem gevormd tot de man die hij nu is. Met zijn indrukwekkende verhaal wilt hij mensen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. In zijn presentaties vertelt hij over zijn ontdekkingsreis hierin en hoe hij dit zelf doet.

Impressie van deze spreker

Biografie

Carlos Anker werd geboren in Marialva, een kleine stad in het zuiden van Brazilië. Hij werd geboren met een handicap: hij heeft geen scheenbenen en geen knieschijven waardoor hij niet in staat is te lopen. Vanwege deze aandoening, in combinatie met een hart probleem, waren de biologische ouders van Carlos niet in staat om hem de benodigde zorg en operaties te geven. Na een verblijf van zes weken in een opvanghuis werd Carlos geadopteerd door een Nederlands stel wonend in Arnhem. Hier groeide hij op als een energieke jongen, die altijd probeerde om de beste te zijn in alles wat hij deed.

Hij ontdekte zijn talent en vond zijn passie op elfjarige leeftijd tijdens een clinic rolstoeltennis. Slechts twee jaar later maakte Carlos onderdeel uit van de Nederlandse jeugdselectie. In dezelfde week waarin Carlos zestien jaar werd, werd hij wereldkampioen voor landenteams in Zuid Korea waarin hij, als kopman, het Nederlandse jeugdteam representeerde. Op de bekende jeugdwereldkampioenschappen (onder achttien jaar), Les Petit As in het Zuid-Franse Tarbes, behaalde Carlos één van zijn mooiste resultaten door tweede te worden in zowel de single als in het dubbelspel. Door zijn tennis en de Olympische talentenstatus van NOC-NSF was het mogelijk om aan het Johan Cruyff College zijn opleiding Marketing en communicatie te volgen en in 2014 af te ronden. Op dit moment behoorde Carlos tot de mondiale top 50 in zowel enkel- als dubbelspel.

Ondanks zijn sport, opleiding en het reizen door vele mooie landen op de wereld, was er echter nog steeds een soort ‘leegte’ in hem. Hierdoor viel hij voor de verleiding van feestjes waar hij soft drugs gebruikte. Dit "hielp" hem om de realiteit tijdelijk te vergeten. In december 2014 ging het fout. Na op een feest onbedoeld GHB binnen te krijgen belandde Carlos in een coma. Wonder boven wonder ontwaakte hij hier na 5 uur uit. Dit veranderde zijn leven voor altijd. Vanaf dat moment besloot Carlos om zijn leven te wijden aan het vinden van de wonderbaarlijke kracht die hem levend hield. Gedurende deze reis, ontdekte Carlos, de reden van zijn bestaan en zijn eigenwaarde. Zijn reden voor bestaan is het inspireren van anderen om hun potentie maximaal te benutten, via het concept ‘identiteit’. Vandaag de dag reist Carlos over heel de wereld als professioneel rolstoeltennisser, als motiverend spreker en evangelist. Met zijn verhaal raakt Carlos de harten van veel mensen.

Boek Carlos Anker nu als spreker

Heb jij interesse om Carlos Anker te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.