Carina Benninga

Carina Benninga

Voormalig hockeyster en trainer

De kracht van deze spreker
  • Zakelijk
  • Leiderschap
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Gouden medaille Olympische Spelen 1984
  • Bronzen medaille Olympische Spelen 1988
  • Wereldkampioen hockey 1993 en 1990

Over Carina Benninga

Na haar actieve hockeycarrière heeft Carina zich de afgelopen jaren gespecialiseerd als coach in het bedrijfsleven. Hoe ontwikkelt iemand zich nadat diegene in de top heeft gepresteerd? En wat is er nodig om jezelf op hoog niveau te houden? Hoe kun je duurzaam inzetbaar blijven? Wat is voor jou de juiste balans? Hoe blijf je vitaal en fit tijdens de gehele actief werkende carrière? In haar presentatie geeft Carina hier antwoord op.

Where you place your attention, is where you place your energy

Waarom Carina Benninga inhuren als spreker ?

Carina is inzetbaar voor het geven van presentaties waarbij thema's als vitaliteit, coaching en leiderschap naar voren kunnen komen. Dit kan zij voor zowel grotere als kleinere groepen doen waarbij wordt ingezoomd op persoonlijke groei.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als hockeyster deed Carina drie keer mee aan de Olympische Spelen. Carina kreeg de eer toebewezen om tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 de Nederlandse vlag te dragen. Zij was jarenlang recordinternational. Tijdens haar sportcarrière studeerde ze rechten. Na haar actieve carrière is zij trainer/coach geworden van o.a. de Amerikaanse Hockeydames, die op weg waren naar de Olympische Spelen van Atlanta. Na deze reis is zij begonnen als coach in het bedrijfsleven. Sinds 1994 begon zij haar eigen bedrijf, Bureau Benninga, waar zij werkzaam is als zelfstandig coach in sport- en bedrijfsleven, voor teams en individuen. Ook heeft zij bijna 20 jaar ervaring opgedaan als directeur bij van Van Ede & Partners, een landelijk bureau dat zich inzet voor talent in organisaties met name op het gebied van loopbaanbegeleiding en coaching gespecialiseerd. Het doen waar je goed in bent; vanuit je eigen passie. Vandaag de dag is zij voorzitter van verschillende besturen en daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van de Arbo Unie. Door de ontwikkeling van het ‘veldwerk’ in de sport en de groei in het bedrijfsleven maakt dit dat zij beide werelden goed kan combineren. Dit geldt overigens ook voor talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en omgaan met stress in sport en werk.

Voor Carina is het van belang geweest om zich te blijven ontwikkelen. Om een duurzame, constante prestatie te leveren is het zaak om fit te zijn, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De studie Positieve psychologie aan de Universiteit van Pennsylvania heeft haar hierbij het meeste opgeleverd. Daarnaast is meditatie een dagelijks onderdeel van haar leven geworden, net als iedere dag bewegen.

Boek Carina Benninga nu als spreker