Brian Farley

Brian Farley

Voormalig bondscoach Nederlands honkbalteam

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Talent ontwikkeling
  • Culturen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Coach van het Jaar 2011
  • Wereldkampioen Honkbal met Nederland 2011
  • Bondscoach Nederlands honkbalteam 2010 - 2013

Over Brian Farley

Op het WK van 2011 leidde Brian Farley de Nederlandse honkballers naar een historische overwinning door in de finale Cuba te verslaan. Met deze ongekende prestatie schreven Brian en het Nederlands team geschiedenis. Nog nooit eerder werd een Europees team wereldkampioen honkbal.

Als er geen tegenslag is, kan je ook niet groeien

Waarom Brian Farley inhuren als spreker ?

Brian Farley presenteert met passie over het behalen van dit succes, waarbij de focus ligt op het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven en samenwerken komen aan bod. Dankzij Brian Farley zijn kennis uit het bedrijfsleven legt hij gemakkelijk de parallel met de sport.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als honkballer werd Brian Farley beroemd dankzij zijn rechtshandige worp met een snelheid van bijna 150 kilometer per uur. Door een schouderblessure liep Brian een plaats mis in de Major League en belandde hij, na actief te zijn geweest in de Australische competitie, als speler in Nederland. In 1988 kwam hij uit voor RCH in Heemstede. Hier is Brian tot 1992 actief geweest als speler/coach. Hij zette zijn carrière voort bij de Twins in Oosterhout tot 1996. Tevens heeft Brian Farley tien jaar bij Diageo (overkoepelende organisatie van Guinness/Bailey’s/Smirnoff) gewerkt, waardoor hij gemakkelijk de link maakt tussen sport en het bedrijfsleven. De opvolgende jaren was Brian Farley vooral actief als assistent coach van het Nederlands honkbalteam. Brian Farley is in de loop der jaren actief geweest als pitching- en als benchingcoach van het Nederlandse honkbalteam. In 2010 werd Brian uiteindelijk benoemd tot bondscoach van het Nederlandse honkbalteam. De functie als bondscoach legde hij in april van 2013 weer neer om meer tijd mer zijn familie door te brengen en aan de slag als leraar bij de sportopleiding CIOS en is hij nog steeds Europese scout voor de Amerikaanse honkbalclub de Red Sox. Op dit moment is hij mede-eigenaar van StrikeZone, een indoor honkbal en softbalhal in Lijnden.

Bevlogen en inspererend. Een echte aanrader.

De energie waarmee Brian sprak en zijn motto "meer mogelijk maken door een goede houding" zijn perfect geland bij onze medewerkers. - Oerlemans Foods

9.2

Boek Brian Farley nu als spreker

Heb jij interesse om Brian Farley te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.