Bouwe Bekking

Bouwe Bekking

Zeiler

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Avontuurlijk
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Tweede plaats Volvo Ocean Race met Team Brunel 2014-2015
  • Viermaal Europees- en Wereldkampioen
  • Winnaar van de Admiral's Cup, Newport Bermuda Race, Sydney to Hobart Yacht Race en Sardinië Cup

Over Bouwe Bekking

Bouwe Bekking heeft in totaal zeven keer deelgenomen aan de Volvo Ocean Race. Hij deed voor het eerst mee tijdens de Volvo Ocean Race in 1985/1986. In de laatste editie van 2014/2015 deed Bouwe mee met Team Brunel waarmee hij een knappe tweede plaats behaalde. Als schipper zweert hij bij een cultuur van eigen verantwoordelijkheid en openheid. Dit zijn aspecten die hij ook naar voren laat komen tijdens een presentatie.

Het team is fundamenteel voor succes

Waarom Bouwe Bekking inhuren als spreker ?

Als schipper en leider binnen het zeilen is Bouwe Bekking in te zetten voor presentaties over leiderschap, samenwerken en innovatie. Hij weet als geen ander hoe het is om sturing te geven en koers te bepalen en maakt hierbij in zijn presentaties een duidelijke koppeling naar het bedrijfsleven. Met adembenemend beeldmateriaal en voorbeelden neemt Bouwe je mee in de wereld van het zeilen.

Impressie van deze spreker

Biografie

De in Deventer geboren Bouwe Bekking is al ruim dertig jaar professioneel zeiler. Al vanaf kinds af aan is water een grote passie van Bouwe.  In de 1985-1986 Round the World race is hij als 21-jarige  co-schipper  bij de Nederlandse boot Philips Innovator. Ruim dertig jaar later heeft Bouwe Bekking in totaal zeven keer deelgenomen. In 1993-1994 bij de Winston als wachtleider, in 1997-1998 met de Merit Cup waar hij strateeg en tacticus is, in 2001-2002 als co-schipper bij Amer Sports One en in de edities van 2005 en 2008 is hij schipper bij respectievelijk Movistar en Telefonica Blue. Tijdens de editie van 2014-2015 is hij schipper van Team Brunel waar hij met acht bemanningsleden een tweede plaats behaald. Het unieke van deze editie is dat er door alle teams voor het eerst met identieke boten wordt gevaren. In de selectieprocedure van de bemanningsleden werkt Bouwe samen met Anje-Marijcke van Boxtel, directeur coaching bij organisatiebureau Schouten en Nelissen. Maar ook tijdens de Volvo Ocean Race van 2014-2015 laat Bouwe zich coachen door Anje-Marijcke. Na een moeizame midden periode resulteert dit uiteindelijk in een tweede plaats voor Team Brunel. Tijdens zijn zeilcarrière is hij 4 keer Europees en -wereldkampioen geworden en heeft 16 nationale titels gewonnen

Boek Bouwe Bekking nu als spreker

Heb jij interesse om Bouwe dekking te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!