Björn Kuipers

Björn Kuipers

Scheidsrechter Betaald Voetbal en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Innovatie
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Björn Kuipers

Björn Kuipers was de beste scheidsrechter van Nederland en heeft in augustus 2021 besloten om een punt achter zijn carrière als scheidsrechter te zetten. Björn maakt zijn debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Telstar-FC Eindhoven. In 2013 krijgt Björn de finale van de Europa League in Amsterdam toegewezen. In 2014 floot Kuipers de Champions League finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Tevens floot hij op de EK’s van 2012, 2016 en 2021 en de WK’s van 2014 en 2018. Naast zijn functie als scheidsrechter is Björn succesvol eigenaar van meerdere Jumbo supermarkten. Voor zijn voorbeeldfuncties heeft hij onlangs een lintje in ontvangst mogen nemen.

Kijk niet naar wat het kost, maar naar wat het opbrengt

Waarom Björn Kuipers inhuren als spreker ?

Tevens is Björn Kuipers beschikbaar voor lezingen over communicatie, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en het leiden van een team. Björn zijn presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Daarnaast legt hij de perfecte link tussen het ondernemen en de topsport, met voorbeelden uit de praktijk van zijn eigen supermarkt.

Top presentatie!

Björn Kuipers weet het publiek vanaf de eerste minuut te boeien. Niet alleen zijn performance is indrukwekkend; ook de visuals zijn overweldigend. Alles klopte en dat was ook de opmerking die bij de afsluitende borrel werd gehoord. - Publicity

9

Biografie

Björn Kuipers leerde voetballen bij Quick '20 maar volgde al gauw in zijn vaders voetsporen door zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Björn maakt tijdens de wedstrijd Telstar - FC Eindhoven zijn officiële debuut in het betaald voetbal. Op 5 maart 2005 fluit Björn zijn eerste wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie tijdens de wedstrijd Vitesse - Willem II. Vanaf dat moment komt Björn zijn scheidsrechters carrière in een versnelling. Zo maakt hij zijn internationale debuut op 28 maart 2006 tijdens de wedstrijd Rusland - Bulgarije (U17) waarna hij zijn Europa League debuut maakt op 13 juli 2007 tijdens de wedstrijd NK Varteks - KF Tirana. De eerste wedstrijd die Björn in de Champions League mocht fluiten was Barcelona - Dynamo Kiev op 29 november 2009.

In 2012 fluit Björn zijn eerste twee wedstrijden op een mondiaal toernooi tijdens het EK in Oekraïne en Polen. Het jaar 2013 is een speciaal jaar voor Björn. Zo mocht hij de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Bayer München fluiten en de finale van Europa League in Amsterdam tussen Chelsea FC en SL Benfica. In 2014 floot Kuipers de Champions League finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Tijdens het WK in Brazilië was Björn de enige Nederlandse scheidsrechter en floot hij drie wedstrijden. Door de goede prestaties van het Nederlands Elftal, moest Björn Kuipers helaas na de achtste finales huiswaarts keren.

Ook op het EK van 2016 was hij aanwezig en floot hij de kwartfinale. Kuipers floot de afgelopen jaren naast de vele Eredivisiewedstrijden en Champions League wedstrijden in 2018 ook de Europa League finale tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille en de KNVB Bekerfinale tussen Feyenoord en AZ. Als hoogtepunt van het jaar 2018 stond Björn in de zomer met Team Kuipers op het WK voetbal in Rusland, hij floot vier wedstrijden, waaronder de kwartfinale, en was in de finale de vierde official. Ook op het Europees Kampioenschap voetbal 2020, dat in 2021 gespeeld werd, was Björn een van de scheidsrechters. UEFA wees Björn Kuipers en zijn team aan voor de finale op 11 juli 2021 in het Wembley Stadion in London: Italië tegen Engeland. Naast zijn werkzaamheden voor de KNVB, UEFA en FIFA is hij eigenaar van een aantal Jumbo supermarkten. In 2016 werd zijn Jumbo supermarkt in Oldenzaal tot beste van Nederland gekozen. Onlangs heeft Björn voor zijn voorbeeldfuncties een lintje in ontvangst genomen. Op 29 juli 2021 maakte Kuipers bekend te stoppen als scheidsrechter. De laatste wedstrijd die hij floot was de finale tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal op 7 augustus 2021. Op vakantie hakte de 48-jarige scheidsrechter de knoop door: hij stopt. "Ik kwam daar tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen."

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Scheidsrechter EK finale Euro2020 2021
  • Scheidsrechter EK en WK 2012, 2014, 2016 2018 en 2021
  • Champions League finale Real Madrid - Atletico Madrid 2014

Boek Björn Kuipers nu als spreker

Heb jij interesse om Björn Kuipers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.