Bert Goedkoop

Technisch directeur NEVOBO

Tijdens zijn eigen volleybal carrière domineerde Bert Goedkoop met Martinus jarenlang de Nederlandse competitie. Daarnaast speelde hij tijdens zijn loopbaan ruim 200 wedstrijden in het Nederlands team.

"In een goede organisatie is er alle vrijheid voor het zelfstandig initiatief"

Bert Goedkoop is al ruim dertig jaar betrokken in het internationale volleybal. Zijn actieve carrière startte eind jaren ’70. Bert Goedkoop domineerde met het oppermachtige Brother Martinus jarenlang de Nederlandse competitie. Zes keer werd hij met Martinus Nederlands kampioen en maar liefst vijf keer behaalde hij een Europacup finale. Zijn loopbaan in het Nederlands team bestaat uit ruim 200 wedstrijden. Begin jaren ’90 besloot Bert Goedkoop zich toe te leggen op coaching. De ervaring die hij vanuit het topvolleybal als speler had wilde hij gebruiken in zijn rol als coach. Als succesvol clubcoach bij Maaseik (winnaar van het kampioenschap en de beker in België) stapte hij over naar het bondscoachschap. Tot 1998 was Bert Goedkoop verantwoordelijk voor het Nederlandse dames team. Onder zijn leiding werd het Europees kampioenschap en behaalde ze een vijfde plaats op de Olympische Spelen. Bij de Nederlandse heren was Bert Goedkoop van 2000 tot 2004 actief. Dit leidde onder andere tot kwalificatie voor de Spelen en een negende plaats op dat toernooi. Een uitermate knappe prestatie gezien de verjonging die Bert Goedkoop door moest voeren in de selectie. Na de Spelen stapte Bert over naar het beachvolleybal waar hij bondscoach werd. Hier begeleide hij onder andere Reiner Nummerdoor en Richard Schuil naar een vijfde plaats op de Olympische Spelen van Beijing. Op dit moment is Bert Goedkoop technisch directeur bij de volleybalbond NEVOBO.