Bas van de Goor

Bas van de Goor

Olympisch kampioen volleybal

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Doelgericht
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Bas van de Goor

Bas van de Goor is een van de beste volleyballers uit de Nederlandse geschiedenis. Een opmerkelijke prestatie vanwege zijn diverse fysieke (diabetes) ongemakken die hij heeft ondervonden op ‘zijn’ weg naar de top.

Als je ruis herkent en elimineert dan blijft er een helder doel staan

Waarom Bas van de Goor inhuren als spreker ?

Bas van de Goor kan u alles kan vertellen over teambuilding, het omgaan met tegenslagen en het bereiken van doelen. Daarnaast verzorgt hij ook op enthousiaste wijze clinics.

Biografie

De volleybalcarrière van Bas van de Goor is er één geweest van grote sportieve hoogtepunten, maar ook van verschillende fysieke ongemakken. Bas won zowel nationaal als internationaal vele prijzen. De hoogtepunten uit zijn topsport carrière zijn met name het drie maal winnen van de Champions League en het behalen van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996. Deze gouden medaille was ongekend in al zijn facetten. Bas van de Goor kende echter ook diverse fysieke tegenslagen, zoals; Hersentrombose, de ziekte van Pfeiffer, Hepatitis A en Diabetes Type 1. Alleen een echte vechter en winnaar weet hier op een goede manier mee om te gaan, dit is iets wat Bas zeker kenmerkt. Na jarenlang voor het Nederlands team te zijn uitgekomen en nog langer op het hoogste niveau in de Nederlandse en Italiaanse competitie te hebben gespeeld besloot Bas van de Goor in 2004 zijn volleybal carrière te beëindigen. Na zijn actieve loopbaan heeft Bas zeven maanden gewerkt als technisch directeur bij Piet Zomers/Dynamo. Omdat Bas graag zijn passie voor sport op anderen overdraagt, is hij in 2006 gestart met de Bas van de Goor Foundation. Hiermee wil hij iedereen met Diabetes laten weten dat beweging positieve effecten heeft op de gezondheid. Bas was toernooidirecteur van WK Beachvolleybal 2015 en zal deze rol wederom bekleden in 2019 voor het EK volleybal voor mannen in Nederland. In 2016 werd er bij Bas Lymfeklierkanker geconstateerd, maar door een zware behandeling is dit met succes behandeld.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch kampioen Atlanta 1996
  • Drievoudig winnaar van de Champions League 1996, 1997 en 1998
  • Oprichter Bas van de Goor Foundation 2006

Boek Bas van de Goor nu als spreker