Bart Vriends

Bart Vriends

Profvoetballer bij Sparta Rotterdam, podcasthost van de Cor Potcast

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Nieuwsgierig
  • Openhartig
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Winnaar 'Beste Podcast' met Cor Potcast 2022
  • Clubspeler van het Jaar 2013, 2015, 2022
  • Promoties naar de Eredivisie 2013, 2016, 2018

Over Bart Vriends

Bart Vriends is een niet-alledaagse voetballer. Op het veld een betrouwbare en no-nonsense verdediger bij Sparta Rotterdam. Buiten het veld veelzijdig en welbespraakt. Hij rondde tijdens zijn voetbalcarrière zijn bachelor communicatiewetenschappen en master Media & Journalistiek af. Vriends weet de voetbalwereld met energie en ironie te beschouwen, puttend uit ervaringen uit de kleedkamer en de vele stadions waarin hij speelde. Hij weet deze ervaringen in de voetbalwereld te koppelen aan maatschappelijke kwesties. Het maakt hem een graag geziene gast in (voetbal)talkshows en andere televisieprogramma’s.

In de Cor Potcast – die hij samen met zijn kompanen Thomas Verhaar en Maarten de Fockert maakt – komen tal van anekdotes, inzichten en verwonderingen aan bod.

Door zijn nieuwsgierigheid en ervaring als presentator is Vriends ook goed in staat om een frisse gespreksleider of dagvoorzitter te zijn.

Er is zelden iets wat ik zeg of denk of het tegenovergestelde gaat ook door mijn gedachten

Waarom Bart Vriends inhuren als spreker ?

Bart Vriends is op meerdere manieren inzetbaar. Hij kijkt met een open blik naar de topsportwereld, en weet daar vermakelijk over te vertellen. Hij is openhartig over tegenslagen, prestatiedruk en de mindere kanten van de voetbalwereld, maar weet ook de schoonheid van de topsport te belichten. Daarnaast weet hij zijn ervaringen in de voetbalwereld gemakkelijk te koppelen aan ondernemerschap of maatschappelijke issues.

Door zijn intrinsieke nieuwsgierigheid en ervaring als podcasthost en sidekick in talkshows, is Vriends ook in staat om een charismatische gespreksleider of dagvoorzitter te zijn.

Ook is de Cor Potcast als geheel, met naast Vriends de ex-profs Thomas Verhaar en Maarten de Fockert, inzetbaar voor sprekersopdrachten. Zij kunnen met zijn drieën op een originele, openhartige en vrolijke manier kleur geven aan een bijeenkomst.

Impressie van deze spreker

Biografie

Bart Vriends begon al op jonge leeftijd met voetballen, en doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Utrecht. In 2013 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Go Ahead Eagles in Deventer, waar hij direct promoveerde naar de Eredivisie. Inmiddels is hij drie promoties en twee degradaties rijker, en speelt hij al jaren als centrale verdediger voor Sparta Rotterdam. Naast zijn voetbalcarrière heeft Vriends een brede interesse. Hij deed de bachelor Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, en rondde in 2018 de master Media & Journalistiek af aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, en is een liefhebber van cultuur en media.

Hij is een graag geziene gast in verschillende talkshows, deed succesvol mee aan de quizprogramma’s De Slimste Mens en The Connection, en is regelmatig ‘Duo van Dienst’ bij het programma Khalid & Sophie. Daarnaast is Vriends een van de hosts van de populaire podcast ‘De Cor Potcast’, waarin hij – samen met Thomas Verhaar en Maarten de Fockert – met uiteeenlopende gasten een brede blik geeft op de voetbalwereld. De Cor Potcast werd in 2022 bekroond met de titel ‘Beste Voetbalpodcast’ en was in 2023 genomineerd voor de RadioRing. 

Boek Bart Vriends nu als spreker

Heb jij interesse om Bart Vriends te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.