Bart Brentjens

Bart Brentjens

Voormalig mountainbiker en teammanager

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Motivatie
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen 1995
  • Goud op de Olympische Spelen 1996
  • Brons op de Olympische Spelen 2004

Over Bart Brentjens

Bart Brentjens was in 1996 de allereerste Olympisch kampioen op het onderdeel mountainbike. Na vier Olympische Spelen besloot hij in 2008 te stoppen. Na zijn actieve carrière besloot hij zijn eigen internationaal mountainbiketeam op te richten. Naast teammanager is Bart ook bezig met het terug op de markt brengen van het merk American Eagle, waar hij zijn Olympische titel op won. Verder is Bart commentator/presentator van Red Bull Bike.

Everything is possible

Waarom Bart Brentjens inhuren als spreker ?

De uit Limburg afkomstige Bart Brentjes is vriendelijk en sympathiek. Bij een mountainbike clinic zorgt hij ervoor dat alle deelnemers individuele begeleiding krijgen en geeft hij technische en tactische aanwijzingen. Daarnaast is Bart ook inzetbaar voor presentaties over presteren, doorzettingsvermogen, ondernemerschap, innovatie, persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met tegenslagen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Bart Brentjes is een echte sportman die in zijn carrière vele topprestaties heeft neergezet. Bij elk kampioenschap stond hij minimaal één keer op de hoogste trede van het ereschavot. In 1996 stond de mountainbike sport voor de eerste keer op de kalender van de Olympische Spelen. Met grote overmacht wist Bart Brentjes daar als eerste in deze discipline een gouden medaille te behalen. Naast deze gouden medaille werden een wereldtitel in 1995, een bronzen medaille op de Olympische Spelen in 2004 en twee eindoverwinningen in de Tour de France aan zijn palmares toegevoegd. Door zijn prestaties is Bart Brentjes uitgegroeid tot een icoon in de Nederlandse sport die jarenlang een enorme impuls aan het mountainbiken heeft gegeven. Mede dankzij zijn prestaties en inzet is mountainbiken een serieuze sport geworden. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. In zijn carrière heeft Bart Brentjens in totaal deelgenomen aan vier Olympische Spelen. Ondanks een scheur in zijn pols besloot hij toch mee te doen aan Olympische Spelen in 2008. Helaas verliepen deze Spelen voor Bart Brentjes teleurstellend maar dit kenmerkt wel zijn doorzettingsvermogen en wil om te winnen. Direct na de Spelen van 2008 richtte hij zijn eigen mountainbiketeam op, CST Sandd American Eagle Mountainebike Racing Team. Het is een internationaal gezelschap waar Bart de teammanager van is. Daarnaast is Bart bezig om het merk American Eagle terug te brengen op de fietsenmarkt. Niet alleen zijn zij sponsor van zijn team maar ook helpt Bart mee met de innovaties aan de fiets om zo tot nog betere presetaties voor zijn team te komen.

Boek Bart Brentjens nu als spreker

Heb jij interesse om Bart Brentjes te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.