Aylin Post

Aylin Post

Wetenschappelijk data-analist Nederlands zwemteam

De kracht van deze spreker
  • Gedreven
  • Enthousiast
  • Open
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Race analist tijdens Jeugd EK en Europese Kampioenschappen 2017 - 2018
  • Start promotieonderzoek in de topsport – talentontwikkeling in zwemmen 2018
  • Spreker en organisator van Dag van de Zwemwetenschap 2018

Over Aylin Post

Aylin Post is embedded scientist voor het Nederlands zwemteam en promoveert bij het Centrum van Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen op het thema talentontwikkeling. Als embedded scientist staat Aylin met één been in de dagelijkse topsportpraktijk en ondersteunt ze de coaches van het Nederlands zwemteam bij het optimaliseren van het topsportprogramma. Haar doel? Het verbinden van topsport en wetenschap en daarmee zwemprestaties naar een hoger niveau tillen.

Winners never quit, quitters never win

Waarom Aylin Post inhuren als spreker ?

Aylin Post is inzetbaar voor het geven van presentaties over talentontwikkeling en innovatie binnen de topsport. Wat is nou talent? Hoe herken en ontwikkel je het verder? Wat zijn valkuilen en waar zou je je aandacht op moeten richten? Aylin deelt haar ervaringen uit de dagelijkse topsportpraktijk én wetenschappelijk onderzoek.

Impressie van deze spreker

Biografie

Aylin Post groeide op in een fanatieke sportfamilie. De fascinatie voor optimaal presteren begon op jonge leeftijd en vertaalde zich door naar de Bachelor Bewegingswetenschappen en de Master Sport Sciences in Groningen. Direct na het afronden van haar masteronderzoek in Australië, kreeg zij de kans om ervaring op te doen bij het Sport Science team van Papendal, NOC*NSF. Niet veel later maakte ze de overstap naar InnoSportLab de Tongelreep in Eindhoven om zich in te zetten voor het zwemmen.

Als embedded scientist staat Aylin met één been in de dagelijkse topsportpraktijk en ondersteunt ze de coaches van het Nederlands zwemteam bij het optimaliseren van het topsportprogramma. Tijdens Europese- en wereldkampioenschappen van junioren en senioren analyseert Aylin de zwemprestaties van het Nederlands zwemteam. Met behulp van metingen en analyses kijkt zij vanuit een wetenschappelijk en multidimensionaal perspectief naar de zwemprestaties. Dit combineert Aylin met een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar talentontwikkeling in het zwemmen. Door haar ervaring in de dagelijkse topsportpraktijk sluiten de vragen en wensen van de coaches nauw aan op haar onderzoeksvragen. Samen dient dat één doel: het Nederlands zwemmen naar een hoger niveau brengen.

Boek Aylin Post nu als spreker

Heb jij interesse om Aylin Post te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.