Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde

Drievoudig Olympisch medaillewinnaar

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Vitaliteit
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde won op drie achtereenvolgende Olympische Spelen een bronzen medaille. Dit maakt Arnold één van de meest succesvolle boksers aller tijden van Nederland. Interesse om Arnold Vanderlyde te boeken als spreker of in te zetten voor een interactieve lezing of workshop?

Zolang je in beweging bent,is de kans dat je geraakt wordt het kleinst

Waarom Arnold Vanderlyde inhuren als spreker ?

Arnold Vanderlyde spreekt tijdens lezingen en presentaties over vitaliteit, ondernemerschap, communicatie, doelen stellen en motivatie. In zijn workshop 'Fighting For Success' komen deze thema's allemaal terug.

Impressie van deze spreker

Biografie

Het leven van Arnold Vanderlyde heeft vijftien jaar volledig in het teken gestaan van boksen. Hij wist tijdens drie opeenvolgende Olympische Spelen een medaille te behalen. Een unieke prestatie voor een Nederlandse bokser. In 1984 verraste Arnold Vanderlyde de gehele bokswereld tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Hij won brons in het land waar de bokssport groot is geworden. Dit herhaalde hij in 1988 (Seoel) en 1992 (Barcelona). Na de Spelen van Barcelona maakte Arnold Vanderlyde de overstap van de boksring naar het bedrijfsleven. Hij verzorgt sindsdien presentaties, lezingen, motivatietrainingen en clinics. Het boksen staat hierbij nog altijd centraal. Een van zijn programma's heet 'Fighting For Success'. 'Fighting For Success' is een body en mind workshop voor deelnemers die toe zijn aan een frisse (vitale) wind. De deelnemers ontdekken de uitdaging van succes, gebaseerd op een heldere visie. Dit gebeurt op een (inter)actieve en inspirerende wijze. Voornaamst uitgangspunt hierbij is action learning. Vanuit zijn eigen levensgeschiedenis gaat Arnold in op het belang van sport en coaching. Arnold wordt getypeerd als hartelijk, open en inspirerend. Niet bepaald het beeld dat je bij een bokser voor ogen hebt. Hij wordt ook niet voor niets een gentleman genoemd.

Lees meer over het verhaal van Arnold.

Dankzij de workshop van Arnold kijken we terug op een geslaagde, sportieve middag met een boodschap.

Arnold deelt zijn sportieve en persoonlijke ervaringen om de mindset van de groep op een informele manier in ander daglicht te stellen.

8.8

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen klasse zwaargewicht 1987, 1989 en 1991
  • Zilver op de Wereldkampioenschappen klasse zwaargewicht 1986 en 1991
  • Olympisch brons klasse zwaargewicht 1984, 1988 en 1992

Boek Arnold Vanderlyde nu als spreker

Heb jij interesse om Arnold Vanderlyde te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.