Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde

Drievoudig Olympisch medaillewinnaar

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Vitaliteit
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen klasse zwaargewicht 1987, 1989 en 1991
  • Zilver op de Wereldkampioenschappen klasse zwaargewicht 1986 en 1991
  • Olympisch brons klasse zwaargewicht 1984, 1988 en 1992

Over Arnold Vanderlyde

‘Ik heb geleerd dat verliezen niet bestaat. Je wint áltijd iets.’ Arnold Vanderlyde won op drie achtereenvolgende Olympische Spelen een bronzen medaille, wat hem één van vaderlands meest succesvolle boksers aller tijden maakt. Nadien vergrootte hij zijn (boks)ring en binnen die cirkel van het leven draagt hij al decennia lang een doorwrochte boodschap uit. Steeds vernieuwend, onderscheidend, spiritueel, met beide benen op de grond. ‘Ik wil energie opwekken bij anderen.’ Zijn vitaliteits- en weerbaarheidprogramma koppelt hij aan een leven lang fit. Volgens tien fundamentele behoeften. Vanderlyde zit nooit stil, want ‘zolang je in beweging bent…’

Zolang je in beweging bent,is de kans dat je geraakt wordt het kleinst

Waarom Arnold Vanderlyde inhuren als spreker ?

Arnold Vanderlyde spreekt tijdens lezingen en presentaties over vitaliteit, ondernemerschap, communicatie, doelen stellen en motivatie. In zijn workshop Fighting For Success komen deze thema's allemaal terug. Tijdens zijn workshops is de bokser het schoolvoorbeeld van de gentleman. Op hartelijke en ontwapenende wijze trekt hij zijn publiek mee in de activiteiten en bouwt een band met ze op.  In Fighting for Succes neemt Arnold je binnen korte tijd mee op de reis door zijn leven. Het onderdeel Fighting omvat Fysiek-intelligentie, Intelligentie-mentaal, Groeistrategie, Humor, Tolerantie, Interesse, Normen & waarden en Geluk & gezondheid. Alles geschiedt op een (inter)actieve en inspirerende wijze. Voornaamst uitgangspunt hierbij is action learning.

Daarnaast legt Arnold ziel en zaligheid in de FightingFitBoxing-training, een actief programma dat weerbaarheid activeert en stimuleert. De clinic is er op gericht om de persoonlijke- en teamspirit bij de deelnemers tot ontplooiing te laten komen. Naast bokstechnische vaardigheden (coördinatie, reactievermogen en ademhaling) wordt gewerkt aan elementen als zelfrespect, respect voor je tegenstander, zelfbeheersing, (zelf)vertrouwen, discipline en het creëren van een sterke wil. FightingFitBoxing is een individuele- en teamervaring waarbinnen reflectie, samenwerkings- en teamontwikkeling, vertrouwen, integriteit en passie als waarden worden verankerd. Daarnaast worden doelstellingen van het team geïntegreerd. Bij de deelnemers-fighters worden alle zintuigen op scherp gezet, om alle fighters bewust te maken van zijn of haar fysieke en mentale mogelijkheden. Om van daaruit de uitdaging van succes te ontdekken. Pak jij de (boks)handschoen op? Stap in de ring met Arnold en maak jouw cirkel rond!

Impressie van deze spreker

Biografie

Op 18-jarige leeftijd speelde Arnold Vanderlyde onder meer tegen Ajax: hij wilde profvoetballer worden. ‘Maar ik voelde op een gegeven moment dat het niet haalbaar was. In de tussentijd bokste ik al en in die sport voelde ik wel dat ik de top kon halen. Voetbal vond ik misschien wel leuker, maar in het boksen beschikte ik over meer talent.’ De rest is geschiedenis.

Het leven van Arnold Vanderlyde heeft vijftien jaar volledig in het teken gestaan van boksen. Hij wist tijdens drie opeenvolgende Olympische Spelen een medaille te behalen. Een unieke prestatie voor een Nederlandse bokser. In 1984 verraste Arnold Vanderlyde de gehele bokswereld tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Hij won brons in het land waar de bokssport groot is geworden. Dit herhaalde hij in 1988 (Seoel) en 1992 (Barcelona). Na de Spelen van Barcelona maakte Arnold Vanderlyde de overstap van de boksring naar het bedrijfsleven. Hij verzorgt sindsdien presentaties, lezingen, motivatietrainingen en clinics. Het boksen staat hierbij nog altijd centraal. Arnold wordt getypeerd als hartelijk, open en inspirerend. Niet bepaald het beeld dat je bij een bokser voor ogen hebt. Hij wordt ook niet voor niets een gentleman genoemd. In veertig jaar tijd bleef Arnold Vanderlyde zich ontwikkelen, als mens, sporter én bovenal inspirator. ‘Ik word nog altijd gezien als bokser, maar zie mezelf nu als fighter: een fysieke mentale trainer/-coach.’

Dankzij de workshop van Arnold kijken we terug op een geslaagde, sportieve middag met een boodschap.

Arnold deelt zijn sportieve en persoonlijke ervaringen om de mindset van de groep op een informele manier in ander daglicht te stellen.

8.8

Boek Arnold Vanderlyde nu als spreker

Heb jij interesse om Arnold Vanderlyde te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.