Arnaud van der Veere

Arnaud van der Veere

Voormalig vechtsporter en kenner van de Oosterse wereld

De kracht van deze spreker
  • Cultuur
  • Internationaal
  • Media
Talen:
  • Nederlands

Over Arnaud van der Veere

Arnaud van der Veere begon in 1968 met contact gevechtssport. Zijn eerste reis naar Thailand was in 1975 waar hij in de slums woonde tussen de echte vechters. Hij vocht professioneel van 1975-1991 onder Thais management. In 1984 verscheen zijn eerste Nederlandse boek over Kick Boxing, 22 andere boeken ‘China / Indonesië ‘ volgden. Hij geeft les aan diverse Universiteiten in Azië. Zijn specialiteit is de praktische toepassing van Strijdkunst, de filosofie achter de Martial Arts, de ‘Art of War’ , ‘Book of Five Rings’, ‘Art of Strategy’ and many others.

Waarom Arnaud van der Veere inhuren als spreker ?

Arnaud van der Veere spreekt en doceert met veel energie over de cultuurverschillen en overeenkomsten, de toepassing van de theorie van strijd in de alle daagse situatie en de 'mindset' van de echte strijder (warrior / marketeer / entrepreneur). Daarnaast is Arnaud inzetbaar voor lezingen over de cultuur en het leven in de Oosterse wereld en dan gespecialiseerd in Zuidoost Azië en China.

Biografie

Arnaud van der Veere begon in 1964 met judo en andere sporten. Door zware astma werd hij genoodzaakt om meer dan gemiddeld met sport bezig te zijn. Gevechtsport trok hem aan. Het gevecht was voor hem de belichaming van zijn eigen strijd voor leven en dood. Meerdere malen werd hij uit de dood teruggehaald door de inzet van familie. In 1968 begon hij met boksen en Muay Thai, daarnaast beoefende hij vele andere oosterse sporten en behaalde hier graderingen in. Als journalist schreef hij over zijn reizen en onderzoek naar het ontstaan van de gevechtsport en berichte zo over verborgen tradities en culturen. Hij schreef voor diverse nationale en internationale bladen. Dankzij zijn interesse voor zowel de training als de wedstrijden legde hij een groot netwerk in Azië. Zijn bekendheid opende vele deuren die voor andere gesloten bleven. Waar in Azië zijn reputatie tot aanzien leidde bracht in Nederland een geheel tegengesteld effect. Om gevechtsport in een goed daglicht te krijgen moest hij de strijd aanbinden met vooroordelen, negatieve media, concurrentie en zette hij een goed lopend bedrijf op. Arnaud is nog steeds internationaal actief en geeft les in 'toegepaste strijdskunst' met als kern de eigen strijd van iedereen op basis van het gevecht.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Deelname aan de onofficiële wereldkampioenschappen Muay Thai in Bangkok 1976
  • Verschijning boek Kick Boxing 1984
  • Verschijning eerste boek in China 2009

Boek Arnaud van der Veere nu als spreker