Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk

Voormalig voetbalster

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Teamplayer
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk heeft meer dan 100 interlands voor het Nederlands elftal en bij prachtige clubs in het binnen- en buitenland gespeeld. In 2017 is zij gestopt maar is zij als analist nog altijd betrokken bij de Oranje Leeuwinnen.  In 2019 kwam er weer een nieuwe uitdaging om de hoek kijken, het RTL-televisieprogramma Dancing with the Stars waar zij de finale heeft behaald.

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard

Waarom Anouk Hoogendijk inhuren als spreker ?

Anouk zet zich altijd voor 100% in, spreekt makkelijk in het openbaar en is een echte doorzetter. Anouk geeft met veel enthousiasme voetbalclinics en vertelt in presentatie- of interviewvorm over persoonlijke ontwikkeling en ambitie. Daarnaast is ze ook samen met haar danspartner te boeken. Als duo zijn zij te boeken voor een  demo, interview of workshop over doorzettingsvermogen, geloven in jezelf en uit je comfortzone stappen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Van jongs af aan wilde Anouk professioneel voetbalster worden. Ze deed op twaalf jarige leeftijd mee aan het programma 'Geef Nooit Op'. Anouk mocht toen met de mannenselectie van FC Utrecht meetrainen om te laten zien hoe goed meisjes kunnen voetballen. Ze deed er vervolgens alles aan om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten en maakt van alle stappen het begin mee: de start van de Eredivisie, het eerste EK en WK voor de Oranje Leeuwinnen, het eerste vrouwenteam van Ajax, de eerste Nederlandse voetbalster bij Nike en de eerste voetbalster met een eigen boek.

Tot haar achttiende speelde Anouk als enig meisje in een jongensteam. Dat was in die periode een must om de top te bereiken. Vanaf de oprichting van de Eredivisie in 2007 kwam ze uit voor FC Utrecht. Daarvoor speelde ze al in de hoofdklasse bij Nederlandse landskampioen en bekerwinnaar Saestum. Na FC Utrecht volgen Bristol Academy, Ajax en Arsenal. Op negentien jarige leeftijd debuteerde Anouk in het Nederlands Elftal, waar ze in totaal 103 keer voor uitkomt. Bij het EK in 2009 was Anouk vaste basisspeelster en scoorde ze de winnende penalty in de kwartfinale. In april 2015 kwam haar boek 'Balverliefd' uit en nam ze deel aan het WK in Canada. in 2017 maakte Anouk bekend te stoppen als voetbalster en nam ze in een speciale afscheidswedstrijd in de Johan Cruyff Arena afscheid van het publiek.

Sinds Anouk gestopt is komt het ene na het andere project op haar pad. Zij is analist voor de oranjeleeuwinnen, presenteert ze filmpjes voor ING only football, reist ze veel voor world coaches en nog veel meer.

Daarnaast is kwam er in 2019 een nieuwe uitdaging om de hoek kijken. Zij heeft meegedaan aan Dancing with the Stars. Anouk vormde een danskoppel met Jesse Wijnans tijdens het RTL-televisieprogramma. Vier maanden lang hebben zij zeven dagen in de week gedanst. Dat resulteerde in een finaleplaats en negen prachtige afleveringen op Nederlandse televisie, waarin zij verschillende stijlen dansten: van de Weense Wals tot aan de tango en moderne dans. Het danspaar bestempelt het traject als ‘super intensief’ en ‘leerzaam’. Anouk was weer de topsporter die ze haar hele leven was geweest en dat voelde goed en vertrouwd. Anderzijds kwamen er ook dingen aan bod die nieuw waren voor haar. Zo leerde zij onder andere de kracht van kwetsbaarheid, het leren vertrouwen op elkaar en omgaan met ongemakkelijke situaties. Daarnaast heeft zij ook meegedaan aan de programma's Expeditie Robinson en Superstar Chef.

Het beruchte zwarte gat is Anouk niet tegengekomen. Ze geniet volop van het leven na het voetbal en probeert haar ervaringen te gebruiken in de nieuwe uitdagingen.

© Fotopersbureau HCA

Hoogtepunten

  • Tweevoudig landskampioen met Saestum 2006 en 2007
  • Winnaar KNVB beker met FC Utrecht 2010
  • Lancering van het boek 'Balverliefd' 2015

Boek Anouk Hoogendijk nu als spreker