Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk

Voormalig voetbalster

Anouk Hoogendijk
De kracht van deze spreker
  • Media
  • Teamplayer
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk was van jongs af aan al 24 uur per dag bezig met voetbal. Haar droom wordt werkelijkheid wanneer zij in 2004 haar debuut maakt voor het Nederlands elftal.

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard

Waarom Anouk Hoogendijk inhuren als spreker?

Anouk Hoogendijk is een voorbeeld voor veel jonge vrouwen. Ze zet zich altijd 100% in, spreekt makkelijk in het openbaar en is een echte doorzetter. Anouk geeft met veel enthousiasme voetbalclinics en vertelt in interviewvorm over persoonlijke ontwikkeling en ambitie.

Biografie

Het was al van jongs af aan haar grote droom om professioneel voetbalster te worden. Ze wenste zelfs op 12 jarige leeftijd bij het programma 'Geef Nooit Op' om met de selectie van FC Utrecht mee te trainen. Hoewel het voetbal voor mannen al in de jaren '50 professioneel werd, is dit in het vrouwenvoetbal pas recentelijk gebeurd. Maar toen het gebeurde was Anouk erbij. Vanaf de oprichting van de Eredivisie in 2007 komt ze uit voor FC Utrecht. Daarvoor speelde ze al in de hoofdklasse bij Nederlandse landskampioen en bekerwinnaar Saestum. Haar unieke kwaliteiten zijn ook de bondscoach van het Nederlands Elftal opgevallen. Al op 19 jarige leeftijd debuteerde ze voor het Nederlands Elftal. Bij het EK in 2009 was Anouk Hoogendijk vaste basisspeelster en scoorde ze de winnende penalty in de kwartfinale. Van mei 2012 tot januari 2014 speelt Anouk voor Ajax waarna zij de overstap maakt naar Arsenal. Hier speelt zij een half jaar waarna zij in juni 2014 weer terug keert bij Ajax. In april 2015 kwam haar boek 'Balverliefd' uit en nam ze deel aan het WK in Canada. in 2017 maakte Anouk bekend te stoppen als voetbalster.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Tweevoudig landskampioen met Saestum 2006 en 2007
  • Winnaar KNVB beker met FC Utrecht 2010
  • Lancering van het boek 'Balverliefd' 2015

Boek Anouk Hoogendijk nu als spreker