Annemieke Bes

Annemieke Bes

Professioneel zeilster, trainster en (fitness-leefstijl) coach.

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Motivatie
  • Internationaal
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Annemieke Bes

Annemieke Bes nam van 2004 t/m 2012 deel aan drie Olympische edities, won olympisch zilver in de Yngling in Bejing in 2008 en veroverde meerdere World Cup titels. Maar haar droom en ambitie stopte daar niet. Na haar Olympische loopbaan trainde ze met verschillende offshore sailing teams en voer diverse regatta’s in het superyacht circuit. De honger om een nog betere zeilster te worden kan met geen mogelijkheid worden gestild. Dit jaar kon ze een nieuwe doel afvinken dankzij haar deelname aan de Volvo Ocean race met Team Sun Hung Kai/Scallywag. Lees hier meer over haar verhaal.

Je kan altijd meer dan je denkt

Waarom Annemieke Bes inhuren als spreker ?

Annemieke is beschikbaar voor presentaties, zeilclinics en workshops. Haar ervaringen tijdens de Volvo Ocean Race met Team Sun Hung Kai/Scallywag zijn uniek en waanzinnig. Het zeilevent wordt ook wel de zwaarste sportrace ter wereld genoemd. Annemieke krijgt het voor elkaar dat gevoel de zaal in te brengen. Met een levendige, visuele en spannende presentatie. Het is alsof je er zelf bij bent geweest! Maar dat is niet alles, ze neemt je ook mee langs alle wateren en tegenstromingen die zij heeft bevaren vanaf de Optimist tot meervoudige deelnemer aan de Olympische Spelen.

Biografie

Op 12-jarige leeftijd begint Annemieke met zeilen. Ze bleek niet alleen een groot talent maar bovenal een enorme drive te bezitten. Een vuur dat zich pas aanwakkerde na deelname aan een zeilkamp voor Nederlandse talentjes, waar ze tot haar eigen verbazing voor werd uitgenodigd. Vanuit de Optimist zeilde ze met de wind in de rug door de verschillende jeugdklassen met NK en EK’s uiteindelijk door tot de koningsklasse: Olympisch zeilen. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen, in twee verschillende klassen en met zes verschillende bemanningsleden. In Athene 2004 misten ze net het podium met een 4e plaats maar in Beijing 2008 won ze de zilveren medaille in de Yngling-klasse. Na dit hoogtepunt stapte ze over op een andere discipline: het wedstrijdracen. Hierin nam ze in Londen 2012 deel en raakte tot de kwartfinale. Maar wie dacht dat daarmee het zeilpak over boord ging heeft het mis. In het voorjaar van 2013 kreeg ze de kans om deel te nemen aan het ​​SCA-team. Vanaf dat moment was ze verliefd op het offshore zeilen. Met het uiteindelijke doel om deel te namen aan de zwaarste sportrace ter wereld: de Volvo Ocean Race. “Vanaf 2013 tot nu ben ik bezig met de overstap van een Olympische zeilster naar een Volvo Ocean Race zeilster”. Zei ze tot vlak voor de start van de editie van Volvo Ocean Race 2018. Ook deze droom kwam onlangs uit voor Annemieke. Je kan altijd meer dan je denkt.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch zilver, Spelen Beijing 2008
  • Volvo Ocean Race 2018
  • Voormalig nummer 1 van de wereld

Boek Annemieke Bes nu als spreker

Heb jij interesse om Annemieke Bes te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!