Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten

Professioneel wielrenster

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Teamplayer
  • Doorzettingsvermogen
Talen:
  • Nederlands

Over Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten ontving haar wedstrijdlicentie in 2007 en zette al snel haar stempel op het Nederlandse wielrennen. In 2012 was zij onderdeel van het team dat Marianne Vos ondersteunde in haar gouden race. Of zoals Annemiek lachend zegt: ‘Hun gouden race’. Bijna won Annemiek Goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maar door een dramatische val in de laatste afdeling viel deze droom in duigen. Annemiek wint in 2018 de Giro Rosa, een bekroning van een meerjarig plan. In datzelfde jaar wordt ze ook voor de tweede keer wereldkampioen tijdrijden. In 2018 ontving ze een Koninklijke onderscheiding en 2019 is het jaar voor Annemiek. Ze pakte de wereldtitel in het Engelse Yorkshire op grandioze wijze en reed meer dan 100 kilometer solo alvorens zij als winnaar finishte.

Waarom Annemiek van Vleuten inhuren als spreker ?

Annemiek van Vleuten is beschikbaar voor clinics, workshops en presentaties. Met enthousiasme vertelt zij over het belang van samenwerken in een team, doelen stellen en doorzettingsvermogen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Annemiek van Vleuten begint als klein meisje aan paardrijden. Al gauw komt ze erachter dat een teamsport haar meer ligt en wordt ze op 18-jarige leeftijd lid van voetbalvereniging Ratti. Twee operaties aan meniscus gooiden echter roet in het eten en Annemiek werd geadviseerd om te gaan zwemmen en fietsen. Fietsen bleek achteraf een goede keuze want Annemiek bleek hier veel aanleg voor te hebben. In 2007 rondde Annemiek haar studie Dierwetenschappen aan de universiteit van Wageningen af. Kort hierop vroeg Annemiek haar eerste wedstrijdlicentie aan en de prestaties bleven niet lang uit. Het absolute hoogtepunt werd echter in de zomer van 2012 behaald. Zij was onderdeel van het team waarmee Marianne Vos de gouden medaille won. Tijdens wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is Annemiek dicht bij een gouden medaille. In de laatste afdeling komt zij zwaar ten val waardoor zij een podiumplaats mist. Haar teamgenoot Anna van der Breggen wint echter in de sprint waardoor Nederland de eerste gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaald. In september 2017 wint Annemiek het WK tijdrijden. In 2018 herhaalt ze deze prestatie door voor de tweede keer het wereldkampioenschap tijdrijden te winnen. In 2018 wint Annemiek ook de Giro Rosa en La Course. Voor het WK wielrennen in Yorkshire was al duidelijk dat een Nederlandse met de titel er vandoor zou gaan. De vraag was echter wie zou het worden, Marianne Vos, Anna van der Breggen of toch Annemiek? Annemiek begon sterk in de race, na 45 kilometer klom ze voor de rest uit niet wetende dat ze de volgende 100 kilometer solo zou rijden. Zo reed zij hem uiteindelijk uit en werd daarmee Wereldkampioene in het Engelse Yorkshire. In 2020 greep ze net naast het goud op het Wereldkampioenschap, maar mocht dat jaar wel als nummer 1 het podium op stappen op het Europeeskampioenschap.

Hoogtepunten

  • Winnaar Ronde van Vlaanderen 2011
  • Wereldkampioen tijdrijden 2017 en 2018
  • Wereldkampioen WK wielrennen Yorkshire 2019
  • Europeeskampioen wielrennen 2020

Boek Annemiek van Vleuten nu als spreker

Heb jij interesse om Annemiek van Vleutel te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.