Annamarie Thomas

Annamarie Thomas

Voormalig schaatsster

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Enthousiast
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen sprint 1995 en 1996
  • Nederlands kampioen allround 1995 en 1996
  • Goud op de WK afstanden, 1.000 en 1.500 meter 1996

Over Annamarie Thomas

Annamarie Thomas was in de jaren ’90 één van Nederlands beste schaatssters. Ze behaalde meerdere (inter)nationale titels. Momenteel organiseert Annamarie ieder jaar het evenement Woman on Ice en ze ambassadrice van de Stichting Bechterew in Beweging en voor Plan Nederland.

Als je iets doet, doe 't dan goed, en anders begin er niet aan

Waarom Annamarie Thomas inhuren als spreker ?

Enthousiast en vol energie geeft Annamarie Thomas schaatsclinics aan het bedrijfsleven en de jeugd. Daarnaast geeft ze presentaties over presteren, omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen, motivatie en focus.

Impressie van deze spreker

Biografie

Toen Annamarie Thomas in 1992 toetrad tot de kernploeg noemde bondscoach Henk Gemser haar de toekomstige wereldkampioene. Met die woorden in het achterhoofd reeg Annamarie Thomas nadien de successen aaneen. Ze werd drie keer op rij Nederlands kampioene allround, veroverde twee sprinttitels en was de enige vrouw die Gunda Niemann partij wist te bieden. De grootste triomfen behaalde Annamarie Thomas in 1996 tijdens de WK afstanden in Hamar. Zowel op de 1.000 als de 1.500 meter wist ze de snelste tijden op de klok te zetten. In 1996 had Annamarie Thomas, Nederlands beste schaatsster van dat moment, grote moeite om haar techniek aan te passen aan een uitvinding die het schaatsen op zijn kop heeft gezet, de klapschaats. Twee seizoenen gingen voor haar verloren, waaronder de Olympische Spelen van Nagano. Twee jaar nadat ze op de 'oude' schaatsen wereldkampioene was geworden kon ze slechts figureren op het belangrijke toernooi. In het seizoen na de Olympische Spelen, de winter van 1998/1999, stond Annamarie Thomas weer waar ze hoorde, hoog in de internationale uitslagen. Onder leiding van de Amerikaanse coach Peter Mueller reed ze twee wereldrecords. Eén op de 1.500 meter (1.55,50) en een nieuw record punten op de kleine vierkamp (500, 1.000, 1.500 en 3.000 meter), beiden in Calgary. In het nieuwe millennium kon Annamarie Thomas in de commerciële schaatsploegen van Spaar Select en Sponsor Loterij niet op het hoge niveau presteren als dat zij dat in de jaren '90 kon. Dit kwam mede door de verschillende rugblessures. In 2006 wilde Thomas nog één keer pieken. Haar vizier stond gericht op de Olympische Spelen in Turijn. Op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Heerenveen kwam ze echter tekort, waarna ze een punt zette achter haar glansrijke carrière. Na haar carrière deed Annamarie mee aan Sterren dansen op IJs en aan de Redbull Crashed Ice. Op dit moment organiseert ze elk jaar het evenement Woman on Ice. Verder is ze ambassadrice van de Stichting Bechterew in Beweging en voor Plan Nederland.

Boek Annamarie Thomas nu als spreker