Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

Wielrenster

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Interactief
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Olympisch kampioen wegwedstrijd 2016
  • Brons op de Olympische tijdrit 2016
  • Europees kampioen 2016 en 2020
  • Goud op het wereldkampioenschap 2018 en 2020

Over Anna van der Breggen

Anna van der Breggen werd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in een klap bekend voor heel Nederland. Als kopvrouw van de Nederlandse equipe maakte ze haar favoriete rol waar. Ze won in de sprint het Olympisch Goud en werd zo de opvolgster van Marianne Vos. Tijdens de tijdrit drie dagen later wist van der Breggen nog een Olympische medaille te winnen door als derde te eindigen

There are three ways to pedal a bike. With the legs, with the lungs, or with the heart

Waarom Anna van der Breggen inhuren als spreker ?

Anna van der Breggen is inzetbaar voor het geven van fietsclinics. Als kersverse Olympisch Kampioen kan ze als geen ander vertellen wat er bij komt kijken om het hoogste podium te halen. Ook geeft Anna presentaties op basis van een interview.

Impressie van deze spreker

Biografie

Anna van der Breggen behaalde vanaf 2012 haar eerste grote successen. In dit jaar werd ze Europees kampioen op de tijdrit onder 23 jaar en eindigde ze op de vijfde plek tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Valkenburg. In 2013 werd ze op het wereldkampioenschap in Florance knap vierde nadat ze Marianne Vos had geholpen aan de titel. Haar ploeg Sengers Ladies Cycling Team hield na dit WK op met bestaan en zo maakte Anna de overstap naar het team van Rabobank ' Liv/Giant. Door een val op het WK van 2014 liep de Zwolse een beenbreuk op. In 2015 kwam ze sterker terug dan ooit. Zo won ze de Giro Rosa en werd ze tweede tijdens La Course. Ook op het WK in 2015 in het Amerikaanse Richmond presteerde ze uitstekend. Zowel op de tijdrit als op de wegwedstrijd werd ze tweede en met haar ploeg werd ze derde op de ploegenachtervolging. Het grootste succes van Anna was in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. Na een race met sterk optreden van de Nederlandse equipe werd van der Breggen uit een voor de hand onmogelijke prestatie in de sprint Olympisch kampioen. Op de Olympische tijdrit werd ze derde en won daarmee de bronzen medaille. In september werd Anna ook nog Europees kampioen bij de wegwedstrijd. Vanaf 2017 komt ze uit voor het Boels Dolmans Cycling team. Hierwon ze in 2018 en 2020 het Wereldkampioenschap waarbij ze in 2020 ook nog Europees kampioen werd.

Boek Anna van der Breggen nu als spreker