Anje-Marijcke van Boxtel

Anje-Marijcke van Boxtel

Organisatiepsycholoog, Executive (team) coach in business & sports

De kracht van deze spreker
  • Coaching
  • Leiderschap
  • Communicatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Anje-Marijcke van Boxtel

Leiders, teams en organisaties coachen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen, dat is kortweg wat Anje-Marijcke van Boxtel doet. “Net als zeilers in de Volvo Ocean Race werken wij allen in een VUCA-wereld die ons uitdaagt constant te leren, ontwikkelen en veranderen. Er is heel wat stuurmanskunst gevraagd om dat op een wendbare, inspirerende en duurzame manier te doen”. Als organisatiepsycholoog, internationaal businesscoach voor executives en teams en als veelgevraagd spreker heeft Anje-Marijcke van Boxtel jarenlange ervaring op het gebied van leiderschap, motivatie, talentontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en high performing teams. Als teamcoach begeleidde ze voor de tweede keer Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2017-2018. Het team van Bouwe Bekking vloog haar in op de 11 stopovers over de hele wereld. Op het laatste moment geformeerd, kwam het Team maar moeilijk op gang. Na een omslag in Auckland halverwege de race vond het team haar vorm en creëerden de zeilers sensatie toen ze opklommen naar een gedeelde eerste plaats in het klassement. Bouwe Bekking noemt haar het ‘secret weapon’ van zijn team. Voor haar rol werd Anje-Marijcke genomineerd als Coach van het Jaar door het Watersportverbond.

Anje-Marijcke is psycholoog en internationaal gecertificeerd coach. Zij doceert in business schools en masteropleidingen voor leiders en coaches in de corporate wereld en in de KNVP UEFA PRO coach-opleiding, geeft internationaal masterclasses en lezingen voor leiderschap-summits en congressen, coacht senior leiders en aanstormend talent in grote corporates en certificeert coaches.

It’s all about learning and growing, not about ego and knowing

Waarom Anje-Marijcke van Boxtel inhuren als spreker ?

''Of je nu topsporter in de uitdagendste zeilrace ter wereld bent of je werk in een gewonere organisatie, uiteindelijk heb je in deze snel veranderende VUCA wereld met dezelfde dingen te maken. Als formeel leider, in persoonlijk leiderschap of in een team; blijven groeien, ook tijdens de race, diversiteit benutten, met teleurstellingen omgaan, vertrouwen in jezelf en elkaar, veerkracht creëren en performance optimaliseren. De Volvo Ocean Race is een pressure cooker en daarmee een prachtige metafoor. Mijn passie ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van leiderschap-, team- en organisatie-ontwikkeling. Mijn verhalen inspireren om die slagen ook te gaan maken.''

Anje-Marijcke helpt leiders, teams en organisaties navigeren aan de hand van haar kompasvisie op leren, ontwikkelen en performance. Zij kan feilloos aangeven waar de fijne kneepjes van het vak zitten, waar potentieel zit, wat de knelpunten zijn en hoe je die kunt tackelen. Als spreker doet ze dat interactief, zeer inspirerend en met prachtige beelden. Bij haar loop je de zaal uit met een vol hoofd, een vol hart en urgentie voor verandering.

Impressie van deze spreker

Biografie

Tijdens haar studie Psychologie is Anje-Marijcke studie-adviseur op haar faculteit. Na het afronden van haar studie begint Anje-Marijcke in 1992 als consultant bij Bouman & Van Spaendonck. Zij maakt na 4 jaar de overstap naar organisatiebureau Schouten en Nelissen. Ze werkte als consultant en in company leiderschapstrainer, gaf leiding aan collega’s, was deel van het managementteam en wordt in 2004 director Coaching. Ze bouwde de pool van businesscoaches, ontwikkelde haar kompasvisie, ontwierp trainingen en een masteropleiding voor leiders en coaches. Voor Schouten Global was ze in die rol thought leader van grote internationale projecten en trainde ze de global faculty. Anje-Marijcke werd als psycholoog en coach betrokken bij Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race 2014-2015. Het team van schipper Bouwe Bekking behaalde na een moeizame start de tweede plaats en de bemanningsleden roemden de werkzaamheden van Anje-Marijcke tijdens voorbereiding van de race en in alle stop-overs. Naast haar rol als Director Coaching werkt Anje-Marijcke sinds februari 2016 vanuit haar eigen bedrijf als spreker en teamcoach en wordt ze door Team Brunel gevraagd als coach in de Volvo Ocean Race 2017-2018. Een groot en divers team waarin veel gewisseld zal moeten gaan worden, dat 6 dagen voor de start van de race compleet is, dat is een uitdaging! Team Brunel heeft haar doorbraak halverwege de race, creëert kans op de winst en wordt uiteindelijk derde in Den Haag. Gedurende de race besluit Anje-Marijcke ook zelf de bakens verder te verzetten en sinds 2018 werkt zij geheel vanuit haar eigen bedrijf.

 

Als organisatie psycholoog werkt Anje-Marijcke internationaal als spreker en executive coach in leiderschap-, team- en organisatieontwikkeling. Zij begeleidt leiders en teams in het navigeren door deze VUCA-wereld. Met name in het bedrijfsleven, en soms ook in de topsport. Haar kompas-visie stelt het potentieel centraal; volgens Anje-Marijcke de motor van steile leercurves, optimale performance en wendbaarheid.  Anje-Marijcke publiceert regelmatig. In 2015 kwam haar boek 'Goud, potentieel ontwikkeling voor mensen en de organisaties waarin zij werken’ uit, in 2017 het ‘Spel van Goud’ (www.thema.nl/boek-goud). In 2018 is het boek “A sea change, Team Brunel in de Volvo Ocean race’ verschenen, met foto’s van Oswald Schwirtz (www.boekteambrunel.nl). Richting de Olympische Spelen in 2020 coacht Anje-Marijcke het team van Lobke Berkhout in zes maanden tot de Spelen. Ook begeleidt Anje-Marijcke als mental coach onze 470 zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berghout en hun coach Kostas Trigonis naar de Olympische spelen.

De ultieme afsluiting

Dit was de ultieme afsluiting van een week van trainingen, waarin het geleerde samenkwam met ervaringen binnen team Brunel, en toepassing in onze teams. We zijn geïnspireerd naar huis gegaan. - Ahold

8.8

Hoogtepunten

  • Tweede plaats Volvo Ocean Race met Team Brunel 2014 - 2015
  • Auteur van het boek 'Goud', 'Spel van Goud' en 'A sea Change' 2015, 2017 en 2018
  • Derde plaats Volvo Ocean Race met Team Brunel 2017 - 2018

Boek Anje-Marijcke van Boxtel nu als spreker

Heb jij interesse om Anje-Marijcke van Boxtel te boeken als spreker of voor een online presentatie? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.