Anice Das

Anice Das

Professioneel schaatser

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Motivatie
  • Cultuurverschillen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Olympische Spelen 500 meter 2018
  • Tweede op het NK sprint 2017 en 2018
  • Derde op het NK afstanden 2016

Over Anice Das

Ieder jaar heeft Anice Das stappen gemaakt waardoor ze steeds dichter bij de Nederlandse top kwam. Ze klom in vijf jaar van de top 15 naar de top 3 in Nederland. Uiteindelijk heeft ze dan ook deelgenomen aan de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018. Daarnaast heeft ze twee keer zilver gewonnen bij het NK Sprint. Anice kijkt terug op een mooie carrière met beëindiging hiervan begin maart, zij zal altijd ondernemend, vasthoudend en zelfstandig blijven.

Hard trainen wil iedereen wel, maar er heel veel voor willen laten is net zo belangrijk.

Waarom Anice Das inhuren als spreker ?

Anice is beschikbaar als spreker en voor interviews om te praten over; stapsgewijs naar de top groeien, omgaan met tegenslagen (privé en sport), adoptie & topsport. Ook haar ervaringen tijdens haar studie Pedagogiek neemt ze mee in haar verhaal.

Impressie van deze spreker

Biografie

In december 1985 werden Anice en haar tweelingzus Savida geboren in Bombay, India. Een half jaar later werden ze door Karel en Ria, een Nederlandse stel, geadopteerd. De eerste jaren brachten ze door in Amersfoort en in 1991 zijn ze in Assen komen te wonen. Via de basisschool begon Anice in 1995 met schaatsen. Nadat ze in 2004 haar HAVO diploma haalde verhuisde ze met haar gezin naar Heerenveen. Naast het schaatsen volgde Anice de HBO opleiding Pedagoog waarin ze is afgestudeerd. Haar ontwikkeling op schaatsgebied verliep vaak in kleine stapjes. Van de pupillen naar de junioren en steeds in de middenmoot. Het laatste jaar bij de junioren haalde Anice voor het eerst een podiumplaats op de 1000m. Bij de senioren begon ze weer ergens onderaan maar door de jaren heen kwam ze steeds dichter bij de top tien en top vijf. Nationaal heef ze twee keer zilver gewonnen op het NK Sprint. Acht jaar geleden plaatste Anice zich voor het eest voor de World Cup wedstrijden en uiteindelijk ook voor wereldkampioenschapen sprint en wereldkampioenschappen afstanden. Internationaal bleven top vijf klasseringen uit, maar ze werkt er keihard aan om dat doel te halen. Het winnen van de 500m op het kwalificatie toernooi bracht Anice op de Olympische Spelen haar hoogtepunt in haar carriere. Na de spelen ging Anice samen met haar zus voor het eerst terug naar haar geboorteplaats Bombay. Maart 2020 beëindigd Anice Das haar schaatscarrière.

 

Boek Anice Das nu als spreker