Angela Malestein

Angela Malestein

Handbalinternational

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Talentontwikkeling
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Zilver op het WK 2015
  • Brons op het EK 2017
  • Goud op het WK 2019

Over Angela Malestein

Angela Malestein is één van de gezichten van het Nederlandse handbalteam dat in 2019 wereldkampioen werd. Angela is geboren en getogen in Spakenburg, daarom draagt ze nog steeds internationaal de naam ‘’de tovenaar van Spakenburg’’. Deze naam heeft ze te danken aan haar verfijnde draaiballen. Angela heeft het Nederlandse handbal, samen met de andere dames, groot gemaakt en op de kaart gezet.

You may not be able to control every situation and it’s outcome, but you can control your attitude and how you deal with it

Waarom Angela Malestein inhuren als spreker ?

Angela is inzetbaar voor handbalclinics en voor het geven van presentaties. Een handbalclinic onder leiding van één van de beste Nederlandse handbalsters is een unieke ervaring. Van wie kan je de beruchte draaibal nou beter leren dan van de tovenaar van Spakenburg zelf? Als spreker vertelt Angela over haar carrière en hoe zij van dichtbij mee heeft gemaakt hoe het Nederlandse Handbal stap voor stap naar de top ging.

Impressie van deze spreker

Biografie

Angela is geboren in Spakenburg. Nadat ze in Nederland bij VOC Amsterdam en SV Dalfsen speelde vertrok ze naar Duitsland om te handballen. Echter wordt Angela nog steeds ''De tovenaar van Spakenburg'' genoemd vanwege haar verfijnde draaiballen.

In Duitsland werd Angela Malestein 2 keer nationaal kampioen. Angela speelt al sinds 2009 voor het Nederlandse Handbalteam. Ze deed voor Nederland mee aan meerdere Europese- en Wereldkampioenschappen en won met Nederland zowel een zilveren als bronzen medaille op de EK's. Ook wist Angela met het damesteam zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016, daar verloren ze helaas de bronzen finale.

Echter is er tot op heden één echt hoogtepunt in de handbalcarrière van Angela Malestein: het wereldkampioenschap in 2019. Nadat Angela al eens zilver en brons won op de wereldkampioenschappen met Nederland, wisten de dames in 2019 voor het eerst wereldkampioen te worden.

Boek Angela Malestein nu als spreker

Heb jij interesse om Angela Malestein te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.