Alex Pastoor

Alex Pastoor

Trainer SCR Altach, consultant en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Teambuilding
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Over Alex Pastoor

Voetbaltrainer Alex Pastoor staat bekend als een eigenzinnige coach die het maximale uit zijn team weet te halen. Als profvoetballer speelde Alex in de jaren negentig voor FC Volendam en SC Heerenveen. In 2001 begon hij als jeugdtrainer van AZ en werkte daarna als hoofdtrainer voor SBV Excelsior, N.E.C. Nijmegen en Sparta Rotterdam. Na een sabbatical van ruim een jaar, is Alex recentelijk bij het Oostenrijkse SCR Altach aan de slag gegaan. Naast trainer is Alex consultant voor het bedrijf NMC Bright, oprichter van het bedrijf AAA Sports en columnist.

Waarom Alex Pastoor inhuren als spreker ?

Met zijn rijke ervaring in de voetbalwereld spreekt Alex Pastoor in zijn presentaties moeiteloos over thema’s als leiderschap, teambuilding, doelen stellen, talentontwikkeling, omgaan met tegenslagen en ondernemen. Hierbij gebruikt hij persoonlijke anekdotes om een brug te slaan naar het bedrijfsleven.

Biografie

Als zevenjarig jongetje zette Alex Pastoor zijn eerste stappen op het voetbalveld bij SV Schoorl. Na in de jeugd gespeeld te hebben voor AFC ’34 en Duinranders , maakte Alex in 1989 zijn debuut in het profvoetbal bij FC Volendam. Verder speelde de middenvelder nog voor SC Heerenveen, het Belgische KRC Harelbeke en in de Oostenrijkse Bundesliga voor Austria Lustenau en SCR Altach.

In 2001 stapte Alex het trainersvak in en begon hij als trainer bij de jeugd van AZ. Het daaropvolgende seizoen werd hij hoofdtrainer bij zijn oude amateurclub AFC ’34, waar hij drie jaar hoofdtrainer bleef. In 2005 hielp Alex bij Fenerbahçe in Turkije de jeugdopleiding opzetten naar Nederlandse stijl. Dit deed hij samen met Joop Lensen en Job Dragtsma. Na een jaar zette Alex zijn eerste stappen in het professionele voetbal bij SC Heerenveen waar hij in 2006 assistent trainer werd van Gertjan Verbeek. Toen Verbeek in het seizoen 2008/2009 de overstap naar Feyenoord maakte ging Alex mee. Hier was hij trainer van Jong Feyenoord. Als hoofdtrainer in het profvoetbal maakte Alex Pastoor in 2009 zijn debuut bij SBV Excelsior dat uitkwam in de eerste divisie. Dat jaar wist Alex met Excelsior te promoveren naar de Eredivisie. In 2011 vervolgde Alex zijn trainersloopbaan bij de Nijmeegse Eendracht Combinatie (N.E.C.). Hier beleefde hij sportief gezien een topjaar. N.E.C. Nijmegen werd 8ste in de Eredivisie. Het seizoen daarna beleefde N.E.C. Nijmegen onder leiding van Alex opnieuw een droomstart. Echter eindigden ze het seizoen als vijftiende en aan het begin van het nieuwe seizoen moest hij al snel op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij maakte het seizoen af in Tsjechië bij Slavia Praag. Als assistent van hoofdcoach Marco van Basten ging Alex in 2014 aan de slag bij AZ. Helaas was de samenwerking in Alkmaar slechts van korte duur. Datzelfde seizoen nog ging Alex aan het werk bij Sparta Rotterdam. In het eerste seizoen in Rotterdam miste Sparta Rotterdam op het nippertje de promotiewedstrijden naar de Eredivisie. Echter werden de Spangenaren het seizoen daarna kampioen in de eerste divisie, waardoor de club alsnog naar de Eredivisie promoveerde. Sparta Rotterdam voetbalde in de onderste regionen van de Eredivisie en het eerste seizoen werd het Eredivisieschap veilig gesteld. Uiteindelijk strandde het avontuur van Alex in Rotterdam na een riante verliespartij tegen stadsgenoot Feyenoord.

Om een pas op de plaats te maken nam Alex een sabbatical. Recentelijk ging Alex in de Oostenrijkse Bundeliga aan de slag bij SC Rheindorf Altach. Naast voetbaltrainer is Alex Pastoor actief als consultant voor NMC Bright waarin hij zich ook bezighoudt met talentontwikkeling. Tevens schrijft hij regelmatig columns voor het Noordhollands Dagblad.

Impressie van deze spreker

Boek Alex Pastoor nu als spreker

Heb jij interesse om Alex Pastoor te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!