Albert Schipperijn

Albert Schipperijn

Trainer, change manager en schrijver

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Albert Schipperijn

Albert Schipperijn was in de jaren negentig schaatsverslaggever voor Studio Sport. Daarna werkte hij in Nederland en Spanje vele jaren als directeur bij YER, marktleider in recruitment. Nu verenigt hij zijn internationale ervaring in de bedrijfs-en media/communicatiewereld door in diverse landen als trainer/change manager organisaties te ondersteunen bij het verhogen van hun prestaties en (werk)plezier.

Wie niet geniet bereikt nooit zijn limiet

Waarom Albert Schipperijn inhuren als spreker ?

Albert Schipperijn gaat bij zijn presentaties en trainingen altijd uit van het motto `Spelen om te Winnen´. Aan de hand van de door hem ontwikkelde DO IT principes laat hij deelnemers ervaren hoe je als persoon, team en organisatie door vrijuit te spelen met de juiste inzet van Doelen, Overtuiging, Inspiratie en Talent tot de beste prestaties komt. Vaak werkt hij hierbij samen met Gerard Kemkers, zij zijn ook samen te boeken.

Masterclass 'Spelen om te Winnen' heeft onze organisatie verder geholpen

Dankzij de `Spelen om te Winnen´ aanpak bracht Albert ons nieuwe inzichten in persoonlijke uitdagingen, verbeterde besluitvormingsvaardigheden en toegenomen vertrouwen onder onze managers/leiders. Dit is een waardevolle mijlpaal om de ambitieuze doelen van Fox te bereiken. - Fox Head Europe

8.9

Biografie

Albert Schipperijn startte in 1985 als beeldbandredacteur bij Studio Sport. Onder begeleiding van Theo Reitsma ontwikkelde hij zich als verslaggever en vanaf eind jaren '80 stond hij langs alle ijsbanen ter wereld om (live) interviews en reportages te maken. Daarnaast maakte hij documentaires als 'De Olympische Droom' waarin hij Bart Veldkamp en Johann Olav Koss van nabij volgde in aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen in Lillehammer. In 1998, na de Winterspelen in Nagano, koos hij ervoor in het bedrijfsleven te gaan werken. Als commercieel manager van werving en selectiebureau YER specialiseerde hij zich op basis van talloze gesprekken met bedrijven en kandidaten in het samenstellen van high performance teams en talentontwikkeling. In 2002 verhuisde hij met zijn gezin naar Barcelona waar hij de Spaanse tak van YER oprichtte. Het in een vreemd land opbouwen van een lokaal volslagen onbekend bedrijf in combinatie met de vanaf 2008 zeer ingrijpende crisis leerde hem hoe praktisch om te gaan met doelen, tegenslagen, innovatie, leiderschap en teambuilding. Als trainer ondersteunt hij sinds begin 2012 personen, teams en organisaties in het naar boven halen van de beste versie van zichzelf. Dat doet hij aan de hand van programma´s over high performance, leiderschap, teambuilding, kernwaarden, effectieve communicatie en omgaan met veranderingen. Altijd met een focus op gezond verstand, concrete tips en ondersteuning in de dagelijkse praktijk. In het najaar van 2015 is bij uitgeverij Business Contact zijn boek over de door hem ontwikkelde Spelen om te Winnen aanpak verschenen.

Trainingen:
SPELEN OM TE WINNEN

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Documentaire De Olympische Droom 1994
  • Verslaggever tijdens Olympische Spelen in Lillehammer en Nagano 1994 en 1998
  • Uitgave boek `Speel je om te winnen of om niet te verliezen?´ 2015

Boek Albert Schipperijn nu als spreker

Heb jij interesse om Albert Schipperijn te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.