Ada Kok

Ada Kok

Voormalig zwemster

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Zakelijk
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Sporter van het jaar 1965, 1966 en 1968
  • Olympisch kampioen 200m vlinderslag 1968
  • Chef de Mission Nederlands Olympisch Jeugd Team 1991 en 1993

Over Ada Kok

Ada Kok was in de jaren ’60 één van Nederlands beste zwemsters en sportsters. Ze won meerdere Olympische medailles waaronder Goud in 1968. De drievoudig sportvrouw van het Jaar was jarenlang in dienst bij het internationale zwemmerk Speedo.

Waarom Ada Kok inhuren als spreker ?

Ada Kok is inzetbaar voor een lezing/presentatie over de volgende thema`s: doelen stellen, ambitie, ondernemerschap en samenwerken.

Impressie van deze spreker

Biografie

Ada Kok behoort tot een van de beste sportvrouwen in Nederland. In de jaren zestig stond ze jarenlang aan de internationale top. In 1962 begon haar internationale opmars. Als 15-jarige won ze in Leipzig de Europese titel op de 100 meter vlinderslag en met de 4x100 wisselslag veroverde ze met Nederland het goud. Ongekende prestaties voor het jonge talent. Vanuit haar jeugd was haar zus van jongs af aan haar inspiratiebron. Samen zaten ze in het estafetteteam en behaalden vele overwinningen. Op de Olympische Spelen van 1964 in Tokio was de 17-jarige Ada Kok een outsider. Desondanks wist ze twee zilveren medailles te winnen. Vier jaar later bij de Olympische Spelen van Mexico was het wel raak! Zenuwachtig als ze was, wist ze op de 200 meter vlinderslag (destijds een nieuw nummer) alle concurrenten voor te blijven en werd ze Olympisch Kampioene. In haar sportieve carrière werd Ada Kok drie keer uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar en opgenomen in de International Swimming Hall of Fame. Na haar actieve carrière werkte Ada Kok jarenlang voor het internationale zwemmerk Speedo. Daarnaast is ze verbonden geweest aan Topsport Limburg als ambassadrice, en als consultant in het project Limburg - Bridge to London 2012. Verder was ze voorzitster van de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers. Ada Kok is een enthousiaste en warme persoonlijkheid. Haar sportieve achtergrond gecombineerd met haar ervaring in het bedrijfsleven geven haar een platform om te vertellen over het bereiken van de wereldtop en het creëren van de voorwaarden om te kunnen presteren.

Boek Ada Kok nu als spreker

Heb jij interesse om Ada Kok te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal