Zuidas Run 2019

Zuidas Run 2019

Op vrijdag 5 juli heeft de 11e editie van de Zuidas Run plaatsgevonden. De Zuidas Run is een uniek hardloop- en netwerkevenement waar de ‘business’ suit letterlijk plaats maakt voor het ‘running shirt’. House of Sports is voor het tweede jaar de organisator van dit unieke evenement. Het doel van de Zuidas Run is om organisaties, medewerkers en bewoners van de Zuidas via sport te verbinden. De Zuidas Run is de perfecte manier om collega’s uit te dagen en te trainen met een ‘running plan that suits you’.

Tijdens deze run kon de keuze gemaakt worden tussen de 5km en 10km. Tijdens deze run liepen ook verschillende sportpersoonlijkheden mee, waaronder Rintje Ritsma en Eric van der Burg. Ook Radmilo Soda liep mee op de 10 kilometer. Wij waren benieuwd hoe hij de run heeft ervaren en hebben hem daar enkele vragen over gesteld.

Hoe heb jij je voorbereid op de Zuidas Run?

“Voor de Zuidas Run was ik al fit. Ik had een week van tevoren de halve Iron Man gedaan, dus rennen daarna was voor mij een piece of cake natuurlijk. Het was heel erg leuk dat jullie mij hadden uitgenodigd om de mensen te inspireren en mij te binden aan zo’n evenement. Daarnaast was ook de warming up voor de sponsoren in het Olympisch Stadion heel erg leuk. Op deze manier ben je toch al in contact met de mensen.”

Hoe heb jij de 10 km ervaren, was het moeilijk of ging het je gemakkelijk af?

“Ik kwam een van mijn klanten tegen die wilde het binnen de 52 minuten lopen dus ik heb hem beloofd dat we het binnen de 52 minuten zouden redden. Ook heb ik beloofd om hem over de finish heen te brengen en dat is gelukkig goed gelukt. Ik heb alleen maar hardgelopen en het was heerlijk om te doen.”

Hoe heb jij zelf de Zuidas Run over het algemeen ervaren?

“Goede organisatie en het was voornamelijk heel gezellig. Ik vond de manier hoe het evenement is verlopen goed én mooi om te zien dat zoveel mensen zich hadden opgegeven. Je merkt toch wel dat het voor de ‘kantoor types’ best een opgave is om zo’n lange run te maken. Maar ik vond het mooi om te zien hoe iedereen bij elkaar kwam. Ik vond het een goede organisatie vanuit House of Sports, dus ik zou zeggen: Keep on doing it!”

Wil jij naar aanleiding van dit artikel meer weten over Radmilo Soda en weten wat hij voor jou evenement kan betekenen? Bekijk dan het profiel van Radmilo!