Waarom een spreker op jouw event van meerwaarde is

Heb je weleens gedacht aan het inzetten van een spreker? Een goed idee! De presentatie van een professionele spreker is namelijk van grote meerwaarde voor je event. Of het nu een training, een motivatiespeech of de presentatie van een nieuwe strategie of product betreft, met het toevoegen van een bekende spreker maak je jouw event onvergetelijk.

Drie belangrijke factoren

Laten we beginnen met drie belangrijke factoren die een rol spelen in een goede presentatie: dit zijn motivatie, inspiratie en concentratie. Een topsporter zou geen topsporter zijn zonder over een ongekend niveau van doorzettingsvermogen en motivatie te beschikken. Verhalen uit de topsport kunnen sterk worden gelinkt aan zowel het persoonlijk- als bedrijfsleven. Hierdoor werkt een presentatie van een sportspreker ontzettend motiverend en inspirerend voor zowel de ‘stille kracht’ als de werknemer die over groot zelfvertrouwen beschikt.

De derde genoemde factor is concentratie. Wat denkt u? Zal het publiek sterk worden geboeid door een collega die zij dagelijks zien in combinatie met een verhaal uit de hen bekende branche? Of zullen zij enthousiaster reageren op een gezicht dat bekend is van tv en een verhaal dat bloed, zweet en tranen ademt? Sprekers uit de sport zijn gewend hun persoonlijke verhaal te doen voor camera’s of groot publiek. Zij weten op professionele wijze de juiste snaar te raken.

Waarom een spreker op jouw event van meerwaarde is

Bedrijfsleven

Bovendien ligt de link tussen de topsport en het bedrijfsleven dichterbij dan je denkt. Een externe spreker heeft een nieuwe, innovatieve kijk op uw probleem. Door middel van persoonlijke ervaringen worden thema’s als leiderschap, duurzaamheid en talentontwikkeling op frisse wijze uitgelicht. Door deze originele benadering van doorgaans ‘saaie’ onderwerpen zal het publiek informatie sneller opnemen en bovendien langer onthouden.

Win, win, win!

Wil je jouw medewerkers, collega’s en/of relaties inspireren met een spreker uit de sportwereld? Wij helpen graag bij het vinden van een passende spreker voor jouw event. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.