Vragenvuur met Minke Booij

Vragenvuur van Minke Booij

In ‘het vragenvuur’ stellen wij een aantal vragen aan één van onze topsprekers. In deze editie Minke Booij, voormalig hockeyinternational en manager vrouwenvoetbal KNVB.

Je bent sinds 1 maart 2015 overgestapt van De Lotto naar de KNVB waar je manager vrouwenvoetbal bent geworden. Hoe bevalt de functie tot nu toe? 
Mijn overstap bevalt goed. Ontzettend leuk om in een voor mij nieuwe sport en nieuwe wereld te werken. Ik heb de afgelopen drie maanden heel veel mensen leren kennen en heel veel informatie gekregen over de voetbalwereld, en natuurlijk vooral over het meisjes- en vrouwenvoetbal. Geweldig om te zien wat er allemaal al gebeurt en het enthousiasme van mensen om voor elke voetbalster (talent of recreant) een optimale omgeving te realiseren.

Hoe zie je de toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland en wat is jouw rol daarin? 
Het WK in Canada is een geweldig hoogtepunt voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland. De 1-0 overwinning op Nieuw Zeeland was natuurlijk een geweldige start voor de Oranje Leeuwinnen! Voor het eerst op een WK in een geweldig stadion. Ongeacht de verdere prestaties van de Oranje Leeuwinnen blijft het een geweldige prestatie dat zij zich voor het eerst in de geschiedenis hebben geplaatst voor het WK. Mijn rol is om het meisjes- en vrouwenvoetbal een stap verder te brengen en te zorgen voor een cultuur waarbij vrouwenvoetbal een vanzelfsprekendheid wordt en dat vrouwen zich in alle geledingen thuis voelen in het voetbal. Dus niet alleen als voetbalster, maar ook als scheidsrechter, bestuurslid, trainer, fan, etc. Met het EK 2017 in Nederland als prachtig vooruitzicht, hoop ik daar diverse successen te kunnen vieren!

Inmiddels ben je alweer een aantal jaar gestopt al hockeyer. Denk je ooit nog een keer werkzaam te zijn binnen het hockey?
Het hockey zal ik nooit helemaal loslaten waarschijnlijk. Bij mijn club HC ‘s-Hertogenbosch ben ik overigens nog altijd betrokken op de achtergrond. Of ik ooit nog werkzaam zal zijn in het hockey, weet ik niet. Het gaat mij er vooral om dat ik uitdagingen en kansen zie en mezelf kan blijven ontwikkelen, maar of dat binnen of buiten de sport is, dat weet ik niet. Voor nu zit ik bij de KNVB en heb ik hier nog genoeg te doen!

Sprekers in dit artikel