Vragenvuur met Michael Boogerd

In ‘het vragenvuur’ stellen wij een aantal vragen aan één van onze topsprekers. In deze editie Michael Boogerd voormalig wielrenner en ploegleider bij Team Roompot.

De Tour de France is weer begonnen en startte afgelopen zaterdag 4 juli in Utrecht met een tijdrit. Wie zijn voor jou de kanshebbers voor de gele trui en waarom?
Er zijn voor mij een viertal favorieten die allround het beste voor de dag kunnen komen. De favorieten voor het geel zijn in mijn ogen Nairo Quintana, Chris Froome, Alberto Contador en Vincenzo Nibali. Ik hoop dat een Nederlander een etappezege gaat winnen!

In 2002 won je de Koninginnerit met de finish in La Plagne. Hoe heb je deze rit ervaren en waarom is deze zo zwaar?
La Plagne was een helse dag vanwege de hitte en de vier zware bergen die er in zaten namelijk de Galibier, Telegraphe, Madeleine en als slotklim La Plagne. De lange solo van 90 kilometer maakte de dag nog extra zwaar maar daardoor was de ontlading des te groter.

Inmiddels ben je ploegleider bij Team Roompot. Hoe zie je de toekomst van de Nederlandse wielrenners voor je?
Het Nederlandse wielrennen staat er in mijn ogen goed voor. Het doel van Team Roompot is om binnen een aantal jaar met een volledig Nederlandse ploeg in de Tour de France te starten.

Sprekers in dit artikel