Vragenvuur met Nicolien Sauerbreij

Interview met Nicolien Sauerbreij

In het vragenvuur stellen wij een aantal vragen aan één van onze sprekers. In deze editie Nicolien Sauerbreij, Olympisch Kampioene Snowboarden.

Je bent vorige maand gestopt met je professionele snowboardcarrière. Wat is voor jou het hoogte- en dieptepunt van je carrière?
Ik heb meerdere hoogtepunten beleefd. De eerste keer dat ik mij plaatste voor de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002, dat ik daar de vlag het Olympisch Stadion in mocht dragen tijdens de opening en dat ik meerdere keren de kristallen bol (winnaar Algemeen Klassement red.) in ontvangst mocht nemen. Maar het allermooiste hoogtepunt is uiteindelijk toch Olympisch goud in Vancouver 2010.

Welke eigenschappen dien je nodig te hebben om jarenlang aan de top te kunnen blijven?
Fysiek sterk zijn, teleurstelling kunnen incasseren, veel van jezelf en je team eisen, passie, discipline en een beetje eigenwijs zijn. Sport is een groot deel van je leven.

Op welke manier blijf je daar nog bij betrokken?
Ik blijf nog betrokken in de sport door clinics en presentaties te geven. Verder ambieer ik voor nu geen trainersrol. In de toekomst zou ik wel jeugd op het mentale vlak willen begeleiden.

Sprekers in dit artikel