Vragenvuur met Mark Tuitert

In het vragenvuur stellen wij een aantal vragen aan één van onze topsprekers. In deze editie Mark Tuitert, Olympisch kampioen schaatsen.

Je bent inmiddels alweer bijna een jaar geleden gestopt met schaatsen. Hoe vind je het om commentaar te geven bij de NOS?

Commentaar geven vind ik leuker dan ik eerst dacht eigenlijk. Je wilt je eigen mening geven maar wel goed doordacht, dus je bent je toch nog een beetje aan het voorbereiden voor een belangrijke schaatswedstrijd. Ik kan echt genieten van de strijd op het ijs, door al je ervaring weet je wat de schaatsers meemaken. Het is interessant om van een afstandje te observeren nu.

Hoe bevallen je werkzaamheden als accountmanager bij Young Capital?

Ik leer veel. Zo kom je er al snel achter dat het niet draait om je eigen verhaal of dat van je bedrijf, maar om een gerichte oplossing te bieden voor de klant. Een andere manier van denken dan ik altijd als topsporter gewend was, waarin je vaak naar binnen gekeerd bent. Het is ook leerzaam om te zien hoe een groeiend en goed lopend bedrijf werkt. Je komt erachter dat een bedrijf succesvol runnen ook iedere dag presteren is. Ik zie hier veel patronen uit mijn topsportcarriere in terug.

Veel oud-schaatsers zijn als coach langs de ijsbaan te vinden. Denk je dat je ooit aan de slag gaat als schaatscoach?

Ik sluit het zeker niet uit. Ik mis de sportwereld ook wel, hoewel ik alles op de voet volg. Maar het is voor mij leerzamer om het leven nu door een andere bril te bekijken. Ik heb inmiddels de nodige ervaring met trainingsschema’s, pieken en mindset. Daarnaast vind ik leiderschap en coaching interessante vakgebieden. Mocht ik het gaan doen dan moet ik mij daar wel helemaal klaar voor voelen. En dat is nu nog niet het geval!

Sprekers in dit artikel