Vragenvuur met Gerd Jan Poortman

In ‘het vragenvuur’ stellen wij een aantal vragen aan één van onze topsprekers. In deze editie komt Gerd-Jan Poortman, oceaanzeiler en schipper van Team Brunel, aan het woord.

Afgelopen editie zijn jullie als tweede geëindigd in de Volvo Ocean Race. Hoe kijk je terug op deze editie?
Als we terug kijken op de race zijn we erg tevreden met het resultaat. Na een moeizame eerste helft van de race kwamen wij later met Team Brunel op koers. We zijn nooit gaan wijzen naar elkaar en tot honderd meter voor de laatste finish in Göteborg waren de eerste drie plaatsen nog te vergeven. Doordat wij als team zijn blijven fungeren hebben we uiteindelijk een tweede plaats gewonnen en voelt het niet als een verloren eerste plaats.

Hoe ziet de aankomende periode er voor jou uit op het gebied van zeilen?
Op dit moment varen wij met de boot van Team Brunel vrijwel dagelijks met sponsors, relaties en eventuele toekomstige sponsors. In de aankomende winter gaan we ook nog richting de Caribiën om daar nog wat races te varen. Verder geef ik veel presentaties verspreid door het land om over mijn ervaringen tijdens de Volvo Ocean race te spreken. Tijdens mijn presentatie speel ik in op onderwerpen als High Performance, teamwork, health/safety en motivatie om te presteren. Dit doe ik overigens ook met Anje-Marijcke van Boxtel, zij heeft Team Brunel tijdens de gehele Volvo Ocean Race gecoacht.

Aanstaande woensdag 19 augustus start SAIL Amsterdam. Ben je hier ook bij betrokken?
Tijdens deze editie van SAIL Amsterdam zal de boot van Team Brunel aanwezig zijn waarmee gevaren is tijdens de Volvo Ocean Race. Hierbij ben ik zelf ook enkele dagen aanwezig. Ik heb SAIL Amsterdam nog nooit meegemaakt en kijk er dus naar uit om ook hier een keer rond te mogen kijken. Het belooft één groot spekstakelstuk te worden!

Sprekers in dit artikel